Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pariskunta eksyi lakkametsään Jämsän ja Mäntän rajalla keskiviikkona – poliisikoira Rike teki uroteon

Kuvassa marjastajan löytänyt poliisikoira Rike. Poliisi
Eetu Kokkinen

Eetu Kokkinen

Poliisi etsi eilen keskiviikkona metsään eksyneitä marjastajia Jämsän ja Mäntän rajalla. Hillaan lähtenyt pariskunta oli eksynyt suoalueille.

Pariskunnalla oli mukanaan yksi puhelin, jolla he ehtivät soittamaan tyttärelleen. Tämän jälkeen puhelimesta loppui akku.

Kello 17 aikaan alkaneella reissulla ei ollut mukana syötävää eikä juomaa, ja lopulta pariskunta eksyi myös toisistaan. Toinen löysi autolle, mutta toinen eksyi soiseen metsään.

Poliisilla oli haasteita löytää oikea suoalue ja siellä oleva pariskunnan auto tyttären kertomien vanhojen marjapaikkojen perusteella. Auto kuitenkin löytyi, ja sen jälkeen tehtävälle hälytetty poliisikoira nimeltään Rike otti nopeasti jäljen ylös ja eksynyt löytyi kello 21:n jälkeen.

Poliisi muistuttaa marjastajia että ennen metsään lähtöä kannattaa tehdä seuraavat toimet: kertoa marjareissusta ja sen suunnasta läheiselle, ladata puhelimeen 112-sovellus ja huolehtia akun latauksesta sekä pakata mukaan syötävää ja juotavaa ja pukeutua kirkkaasti.

Mikäli joutuu eksyksiin kannattaa soittaa rohkeasti hätäkeskukseen, ja välttää soittelua tuttaville, jotta puhelimessa riittää virtaa. Apua kannattaa hakeutua odottamaan avoimelle paikalle.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut