Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Tuore tutkimus: Miehillä masennusperusteisen työkyvyttömyyseläkkeen taustalla on usein työnäkymien epävarmuus, Floridassa on löydetty viimeinenkin tornitalon romahduksessa kadonneista

Miesten epävarmuus tulevaisuuden työnäkymistä on yhteydessä masennusperusteiseen työkyvyttömyyteen, kertoo tuore tutkimus.

Tutkimuksessa heikot työllistymismahdollisuudet ja aikaisempi työttömyys nostivat miehillä riskiä masennusperusteiseen työkyvyttömyyteen, mutta samaa ei havaittu naisilla.

Sosiologian yliopistonlehtori Pasi Pyöriän mukaan työpaikoilla pitäisi kiinnittää parempaa huomiota työoloihin. Työergonomian ja fyysisen turvallisuuden lisäksi täytyisi panostaa muun muassa koulutukseen ja osaamisen tukemiseen.

Kalajoen maastopalon sammutustyöt jatkunevat vaikeassa maastossa päiviä

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla voimakkaasti levinnyttä maastopaloa oltiin alkuyöstä saamassa rajattua täysin, mutta sammutustöiden arvioidaan kestävän vielä päiviä, kertoo Jokilaaksojen pelastuslaitos.

Yöksi sammutustöihin on jäänyt reilu kolmekymmentä ihmistä. Tavoitteena on saada paloalue rajattua niin, etteivät tuulet ala levittää paloa uudelleen aamulla. Pelastusjohtajan mukaan sääennusteet näyttävät sammutustöitä ajatellen hyvältä, mutta merisää voi aina yllättää.

Pelastusjohtajan mukaan turveperäisen maaston vuoksi on mahdollista, että maassa voi olla syvällä kyteviä pesäkkeitä, vaikka palo näyttäisikin jossain kohtaa sammuneen.

Paloalueen koko on tarkentunut 80 hehtaariin.

HS-gallup: Kokoomus noussut suosituimmaksi puolueeksi, perussuomalaisten kannatus laskussa

Kokoomus on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi 19,9 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien tuoreesta kyselystä. Puolueen suosio nousi 2,9 prosenttiyksikköä aiemmasta, toukokuussa julkaistusta kyselystä.

Seuraavana on SDP 19,2 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus nousi hieman verrattuna aiempaan kyselyyn.

Kolmanneksi suosituin puolue on perussuomalaiset, jota tukee 17,8 prosenttia vastaajista. Puolueen kannatus laski 3,8 prosenttiyksikköä.

Kantar TNS:n toteuttamassa tutkimuksessa kysyttiin, mitä puoluetta vastaaja äänestäisi, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Siihen vastasi yli 2 500 ihmistä ja sen virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Kansa on tykästynyt Sanna Mariniin - suosituin pääministeri 2000-luvulla

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on selvästi Suomen suosituin pääministeri 2000-luvulla, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä. Marinia pitää parhaana peräti kolmannes suomalaisista. Marin on arvostetuin lähes kaikissa väestöryhmissä.

Seuraavaksi arvostetuin on Paavo Lipponen (sd.) 13 prosentin osuudella. Keskustan Matti Vanhanen ja Juha Sipilä saivat kahdeksan prosentin kannatuksen.

Kyselyyn vastasi tuhat suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttia suuntaansa.

Floridassa on löydetty viimeinenkin tornitalon romahduksessa kadonneista - turmassa kuoli kaikkiaan 98 ihmistä

Yhdysvalloissa Floridan tornitaloromahduksen myötä kadonneista viimeinenkin on löydetty ja saatu tunnistettua. Viranomaisten mukaan turmassa kuoli kaikkiaan 98 ihmistä.

Pormestari Daniella Levine-Cavan mukaan lähes kaikki kuolonuhrit löytyivät romahduspaikalta, mutta yhden ihmisen kerrotaan kuolleen sairaalassa.

Pelastushenkilökunta teki töitä onnettomuuspaikalla viikkojen ajan romahduksen jälkeen. Kuolleiden etsinnät päätettiin viime perjantaina, mutta yhden ihmisen kerrottiin tuolloin olleen vielä kateissa.

Turma tapahtui Surfsidessa Miami Beachin lähistöllä kuukausi sitten, kun osa 12-kerroksisesta asuinrakennuksesta sortui yllättäen. (Lähde: AFP)

Viisi suomalaista tänään tositoimissa Tokiossa - Mira Potkonen iskee avausottelunsa

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Tokion olympialaisissa purjehduksessa, uinnissa ja nyrkkeilyssä.

Nyrkkeilijä Mira Potkonen aloittaa urakkansa alle 60 kilon sarjassa ottelulla Ranskan Maiva Hamadouchea vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 13.24.

Purjehduksessa Kaarle Tapper yrittää pitää paikkansa Laser-luokan kärjessä. Laser radialissa Tuula Tenkanen lähtee tiistain purjehduksiin kymmenenneltä sijalta. Purjehduspäivä alkaa kello 6.05.

Ari-Pekka Liukkonen ui 100 metrin vapaauinnin ja Matti Mattsson 200 metrin rintauinnin alkuerissä. Liukkosen uinti on kello 13.09 ja Mattssonin kello 13.42.

Tänään valitaan valtakunnan virallinen unikeko

Tänään vietetään unikeonpäivää. Perinteen mukaisesti valtakunnan virallinen unikeko julkistetaan heittämällä tämä mereen. Tuore unikeko paljastuu Naantalissa vanhankaupungin rannassa aamulla kello seitsemän.

Varsinais-Suomessa sijaitsevassa Naantalissa unikeonpäivä on täynnä perinteikästä ohjelmaa. Päivä huipentuu laulaja Diandran tähdittämään konserttiin Kirkkopuiston lavalla.