Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalajoen suuresta maastopalosta kantautuu savua Keski-Suomeenkin – ilmassa leijailevan udun takia ei tarvitse soittaa hätäkeskukseen

Kalajoen suuresta maastopalosta nousevaa savua kantautuu myös Keski-Suomeen. Pelastuslaitos on yön ja aamun aikana saanut useita yhteydenottoja savuun liittyen.

Päivystävä palomestari Olli Markkanen sanoo, että pelkän savun hajun ja ilmassa leijailevan udun takia ei pelastuslaitokseen kannata ottaa yhteyttä.

– Jos on selvä havainto savupatsaasta ja savun lähteestä, pitää totta kai soittaa, mutta tämän ilmassa leijailevan udun ja savun hajun vuoksi ei. Kalajoen suuresta maastopalosta kantautuu myös tänne savua, Markkanen toteaa.

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla riehui eilen laaja, suurimmillaan yli puolen kilometrin rintamalla levinnyt maastopalo. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan palo on saatu rajattua, mutta sammutustyöt jatkunevat vielä päivien ajan.