Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kalajoen suuresta maastopalosta kantautuu savua Keski-Suomeenkin – ilmassa leijailevan udun takia ei tarvitse soittaa hätäkeskukseen

Suuresta maastopalosta syntynyttä savua Kalajoella maanantaina. Maastopalo levisi voimakkaimillaan 500-600 metrin rintamalla. Jokilaaksojen Pelastuslaitos
Eetu Kokkinen

Eetu Kokkinen

Kalajoen suuresta maastopalosta nousevaa savua kantautuu myös Keski-Suomeen. Pelastuslaitos on yön ja aamun aikana saanut useita yhteydenottoja savuun liittyen.

Päivystävä palomestari Olli Markkanen sanoo, että pelkän savun hajun ja ilmassa leijailevan udun takia ei pelastuslaitokseen kannata ottaa yhteyttä.

– Jos on selvä havainto savupatsaasta ja savun lähteestä, pitää totta kai soittaa, mutta tämän ilmassa leijailevan udun ja savun hajun vuoksi ei. Kalajoen suuresta maastopalosta kantautuu myös tänne savua, Markkanen toteaa.

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla riehui eilen laaja, suurimmillaan yli puolen kilometrin rintamalla levinnyt maastopalo. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan palo on saatu rajattua, mutta sammutustyöt jatkunevat vielä päivien ajan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kalajoen maastopalo on hallinnassa – paloalueelta levinnyt savu poiki lukuisia savuhavaintoja
    27.7.2021 3:08

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut