Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri siirtyy kiihtymisvaiheeseen – suurin osa viime viikkojen tartunnoista todettu rokottamattomilla

Suurin osa viime aikojen koronatartunnoista on todettu henkilöillä, jotka eivät ole ottaneet rokotetta tai ehtineet saamaan tehosteannosta. Timo Mustalampi

Camilla Karttunen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli Koronanyrkki totesi kokouksessaan tiistaina, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen.

Johtoryhmä kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen, sillä alueen koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on viime viikon aikana ollut vahvassa nousussa. Tartuntamäärät ovat kasveneet lähinnä Jyväskylän sekä Äänekosken alueilla, jotka kattavat maakunnan alueesta noin 70 prosenttia.

Merkittävä osa kesän tartunnoista on lähtöisin sekä yksityisistä että julkisista tapahtumista, yökerhoista ja ravintoloista. Suurin osa KSSHP:n alueella viime viikkojen aikana ilmenneistä koronavirustapauksista on todettu henkilöillä, jotka eivät ole ottaneet koronarokotetta tai eivät ole ehtineet saamaan rokotteen tehosteannosta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä kannustaa viimeistään nyt kaikkia alueen asukkaita varaamaan rokoteajan ja huolehtimaan tehosteannoksen ottamisesta. Koronanyrkki painottaa turvallisen ja vastuullisen käyttäytymisen merkitystä erityisesti kesällä, kun tapahtumia järjestetään ja ihmiset liikkuvat paljon. Lisäksi koronanyrkki kehottaa noudattamaan alueellisia rajoituksia ja yleistä varovaisuutta sekä palauttamaan mieleen koronavirukseen liittyvät perusohjeet.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut