Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yön uutiskooste: Sää muuttuu tänään epävakaiseksi, Yhdysvalloissa uusi suositus: Rokotettujen otettava jälleen maskit käyttöön korkean riskin alueilla, Mäkelä-Nummela takaa-ajoasemissa trapin alkumetreillä

Satu Mäkelä-Nummela on 15. sijalla haulikkoammunnan trapissa, kun naiset ovat ampuneet ensimmäiset 25 kiekon sarjat. Heikki Saukkomaa

 STT

Suomen etelärannikolle saapuu keskiviikkoaamuna sadealue. Etelä-Suomessa voi tulla paikoin rankastikin vettä, Ilmatieteen laitos kertoo.

Tampereen pohjoispuolella sää pysyy helteisenä ja aurinkoisena. Lapin pohjoisosissa on viileää.

Sade- ja ukkoskuurot yleistyvät lähipäivinä koko maassa, ja helteet hellittävät.

Yhdysvalloissa uusi suositus: Rokotettujen otettava jälleen maskit käyttöön korkean riskin alueilla

Yhdysvalloissa koronavirusta vastaan rokotettujen pitäisi jälleen ottaa kasvomaskit käyttöön sisätiloissa korkean tartuntariskin alueilla, suosittaa Yhdysvaltain tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskus (CDC).

CDC:n johtajan Rochelle Walenskyn mukaan suositusta oli tarpeen muuttaa viruksen herkästi tarttuvan deltamuunnoksen vuoksi, joka leviää maassa nopeasti.

Walenskyn mukaan rokotteiden teho deltamuunnosta vastaan on korkea, mutta uuden tutkimustiedon mukaan joissain harvinaisissa tapauksissa rokotetut ihmiset saattavat tartuttaa virusta eteenpäin. (Lähde: AFP)

Slipknotin perustajajäseniin kuulunut rumpali Joey Jordison on kuollut 46-vuotiaana

Yhdysvaltalaisen metalliyhtye Slipknotin perustajajäseniin kuulunut Joey Jordison on kuollut 46-vuotiaana, kertovat muun muassa yhdysvaltalaiset viihdelehti Variety ja musiikkilehti Rolling Stone.

Jordisonin kuolemasta kertoi hänen perheensä tiedotteessa, jonka mukaan hän kuoli nukkuessaan tämän viikon maanantaina. Tarkkaa kuolinsyytä tiedotteessa ei kerrottu.

Jordison oli Iowan osavaltiossa sijaitsevassa Des Moinesin kaupungissa vuonna 1995 perustetun yhtyeen alkuperäinen rumpali. Hän takoi bändikavereilleen tahtia aina vuoteen 2013 saakka.

Apple lähes kaksinkertaisti tuloksensa huhti-kesäkuun aikana

Teknologiajätti Apple lähes kaksinkertaisti tuloksensa huhti–kesäkuun aikana viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhtiön päättyneen neljänneksen tulos oli 21,7 miljardia dollaria.

Kasvua ajoivat yhtiön mukaan muun muassa iPhone-puhelinten ja digitaalisten palveluiden lisääntynyt myynti.

Liikevaihto kasvoi 36 prosentilla vuoden takaisesta, ollen nyt 81,4 miljardia dollaria. Yhtiön tiedotteen mukaan liikevaihto oli suurempi kuin ikinä aiemmin kyseisellä neljänneksellä.

Yhtiön älypuhelinten liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 50 prosentilla. Yhtiö kertoi liikevaihdon kasvaneen myös tarjoamiensa oheispalveluiden kuten esimerkiksi digitaalisten maksupalveluiden ja musiikin osalta. (Lähde: AFP)

Microsoft paransi tulostaan - kasvua siivittänyt pilvipalveluiden lisääntynyt kysyntä pandemian aikana

Ohjelmistojätti Microsoft paransi tulostaan huhti–kesäkuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 47 prosentilla. Yhtiön tulos oli päättyneellä neljänneksellä 16,5 miljardia dollaria.

Microsoftin tulosta ovat siivittäneet erityisesti yhtiön pilvipalvelut, joiden kysyntä on ollut aiempaa suurempaa koko koronapandemian ajan.

Yhtiön liikevaihto nousi 21 prosentilla edellisvuodesta, ollen nyt 46,2 miljardia dollaria. (Lähde: AFP)

Googlen hakukoneen mainostuotot siivittivät emoyhtiö Alphabetin tulosta

Teknologiajätti Googlen emoyhtiö Alphabet kertoo tuloksensa liki kolminkertaistuneen huhti–kesäkuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhtiön tulos päättyneellä neljänneksellä oli noin 18,5 miljardia dollaria.

Alphabetin kasvua ovat siivittäneet Googlen hakukoneesta sekä yhtiön omistamasta videopalvelu Youtubesta saadut mainostuotot.

Emoyhtiön liikevaihto kasvoi yhtiön tiedotteen mukaan noin 62 prosenttia edellisvuodesta, ollen nyt noin 61,9 miljardia.

Google on yksi niistä teknologiayrityksistä, joiden palveluiden käyttäjämäärät ovat parantuneet entisestään koronapandemian aikana, kun virustilanne on lisännyt muun muassa etätyöskentelyä ja verkossa shoppailua. (Lähde: AFP)

Mäkelä-Nummela takaa-ajoasemissa trapin alkumetreillä

Satu Mäkelä-Nummela on 15. sijalla haulikkoammunnan trapissa, kun naiset ovat ampuneet ensimmäiset 25 kiekon sarjansa Tokion olympialaisissa. Olympiavoittaja Mäkelä-Nummela aloitti kisan tuloksella 23.

Neljänsissä olympialaisissaan kilpailevan orimattilalaisen työskentely näytti vakuuttavalta, kunnes sarjan 12. ja 22. kiekot jäivät rikkomatta. Virheet tulivat radan samalta ampumapaikalta.

Kisa on tasainen, ja täyteen 25 kiekon sarjaan ylsivät vain Ranskan Carole Cormenier, Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova ja Italian Jessica Rossi.

Mäkelä-Nummelan päivän toinen sarja alkaa kello 5.50 ja kolmas kello 8.15. Kisa jatkuu huomenna ja huipentuu kuuden parhaan finaaliin.

Jousiampuja Antti Vikströmin olympiataival sai dramaattisen päätöksen - suomalaisen ykkösjousesta halkesi lapa kesken ammunnan

Jousiampuja Antti Vikströmin olympiataival sai dramaattisen päätöksen miesten pudotuskisan ensimmäisellä kierroksella.

Jo edellisissä ammunnoissa jousiongelmien kanssa painineen suomalaisen ykkösjousen lapa halkesi kesken pudotusammunnan. Jousen hajottua Vikström tarttui pikaisesti varajouseensa, mutta häneltä loppui aika kesken ja hän otti kyseisestä laukauksesta nollatuloksen.

Vikströmillä oli vastassaan Malesian Khairul Anuar Mohamad, joka otti hopeaa MM-kilpailuissa vuonna 2019. Mohamad tasoitti tilanteen Vikströmin jousitragedian myötä ja jatkopaikka ratkaistiin lopulta yhden nuolen perusteella.

Ratkaisevalla loppulaukauksella malesialainen osui lähemmäs kymppiä ja varmisti jatkopaikkansa.

Tokiossa vilkas suomalaispäivä - Mattsson tähyää olympiafinaaliin, Koljonen uskoo superyllätykseen

Kahdeksan suomalaisurheilijaa kilpailee tänään Tokion olympialaisissa.

Uinnissa Matti Mattsson jatkaa 200 metrin rintauintia välierissä kello 5.21. Eilisen alkuerissä Mattsson oli joukon kolmanneksi paras, joten toiveissa on finaalipaikka.

Purjehduksessa Tuuli Petäjä-Sirén yrittää parantaa 14. sijaansa kello 6.15 alkaen, kun RS:X-luokka purjehtii lähdöt 7–9. Kello 8.35 alkaen vesille pääsevät myös Nacra 17 -luokan Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen, joiden on määrä purjehtia kolme lähtöä.

Suomen aikaa iltapäivällä Kalle Koljonen haastaa Tanskan Viktor Axelsenin sulkapallon toisessa lohko-ottelussaan, joka alkaa kello 12.40. Uinnissa Fanny Teijonsalo debytoi olympia-altaassa kello 13.10 sadan metrin vapaauinnin neljännessä alkuerässä.

Päivän aloitti haulikkoampuja Satu Mäkelä-Nummela ja hänen jälkeensä urakoi jousiammuntapaikalla Antti Vikström.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut