Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän kaupunki patistaa kansaa koronarokotukseen – aikoja saatavilla jopa samalle päivälle

Rokotuspaikka Killerillä. Agata Anttonen
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jyväskylässä pääsee tällä hetkellä todella nopeasti koronarokotukseen, sillä aikoja on varattavissa jopa samalle päivälle, tiedottaa kaupunki.

Aikoja on vapaana sekä Killerin että Kuokkalan rokotusasemilla. Rokotuspaikka valitaan ajanvarauksen yhteydessä.

– Rokotusaikoja on vapaana ehkä siksi, että monet ihmiset ovat vielä lomalla, pohtii tiedotteessa rokotuskoordinaattori, sairaanhoitaja Anna Penttinen.

Penttisen mukaan nyt kannattaa ottaa rokotus, jotta asia tulisi hoidettua ennen koulun, opiskelun tai työn alkua. Hän muistuttaa, että rokotteella turvataan paitsi oma, myös läheisten ja ystävien terveys.

Pankkitunnuksilla toimiva nettiajanvaraus tai ilman tunnuksia palveleva puhelinvaraus on avoinna kaikille yli 16-vuotiaille. Nettiajanvaraukseen pääsee kaupungin verkkosivun kautta.

Varausoikeus ensirokotukseen on myös kaikilla 12 täyttäneillä riskiryhmäläisillä. Riskiryhmäläisistä nuorimmille eli 12–15-vuotiaille voi ajan varata soittamalla numeroon 014 266 1472. Puhelun aikana tarkistetaan riskiryhmään kuuluminen.

Koronarokotuksiin liittyvissä kysymyksissä palvelee puhelinnumero 014 266 1472 maanantaista torstaihin kello 8–15 ja perjantaisin kello 9–15. Kysymykset koronarokotuksesta voi lähettää neuvontaan myös sähköpostitse osoitteella koronarokotus@jyvaskyla.fi.

Koronavirusrokote antaa suojaa koronavirustautia ja sen vakavia tautimuotoja vastaan. Riittävän kattavilla rokotuksilla pyritään estämään viruksen leviämistä väestön keskuudessa. Tästä syystä koronavirusrokotetta tarjotaan maksutta koko väestölle.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut