Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valtioneuvosto määräsi ravintolarajoituksia Keski-Suomeen – näin aukiolo- ja anniskeluajat muuttuvat

Jani Virolainen pyyhki baaritiskiä ravintola Ylä-Ruthilla. Arkistokuva. Marko Kauko

STT , Teemu Rauhala

Valtioneuvosto on määrännyt ravintolarajoituksia Keski-Suomeen. Taustalla on se, että Keski-Suomen sairaanhoitopiiri siirtyi tiistaina koronaviruksen perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Lauantaina 31. heinäkuuta voimaan tulevat rajoitukset merkitsevät, että baareissa asiakasmäärä rajoitetaan sisätiloissa puoleen normaalista ja muissa ravintoloissa kolmeen neljäsosaan.

Ravintoloissa anniskelu on sallittu kello 07–24 ja ne saavat olla avoinna kello 05–01.

Jokaisella asiakkaalla pitää lisäksi olla sisätiloissa oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Valtioneuvoston asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä. Aukioloja koskevat rajoitukset eivät koske myöskään Suomen ja ulkomaiden välistä lento- tai laivaliikennettä eikä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä oleva ravintoloita.

Samat rajoitukset tulevat voimaan Keski-Suomen lisäksi Kainuussa, Kanta-Hämeessä, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Satakunnassa.

Aikaisemmin asetetut kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat voimassa Kymenlaakson, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa.

Rajoituksia tarkastellaan taas uudelleen ensi viikolla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut