Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yli 400 alokasta vannoivat sotilasvalansa lauantaina Tikkakoskella – katso tallenne tapahtumasta

Ilmasotakoulun heinäkuun saapumiserän alokkaat vannovat sotilasvalan tai -vakuutuksen lauantaina. Marko Kauko

Camilla Karttunen

Ilmasotakoulun heinäkuun saapumiserän alokasjakso päättyy lauantaina 31. heinäkuuta sotilasvala- ja vakuutustilaisuuteen.

Valan vannoo yli neljäsataa ja vakuuden antaa puolenkymmentä tulevaa lentosotamiestä Jyväskylän Tikkakoskella.

Valatilaisuus striimataan suorana lähetyksenä kello 11.45 alkaen, ja tilaisuudesta tehdään taltiointi myöhemmin katsottavaksi. Voit seurata suoraa lähetystä tässä jutussa.

Tilaisuus ei ole avoin yleisölle. Tapahtumaan liittyy myös ylilento F/A-18 Hornet -kalustolla.

– Sotilasvala ja -vakuutus eivät ole vain tapa tai käytäntö. Se muuttaa vannojansa asemaa sekä sotilasyhteisössä, että yhteiskunnallisesti. Hänestä tulee sotilas, ja hän sitoutuu syvällä tavalla sotilasyhteisönsä arvomaailmaan ja perustaan ja saa tästä merkkinä myös ensimmäisen sotilasarvonsa. Yhteiskunnallisesti taas siviili muuttuu maansa puolustajaksi. Hän lupaa puolustaa Suomea ja suomalaisia kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, muistuttaa tapahtumassakin puhuva sotilaspastori Marko Haukkamäki Ilmasotakoulun tiedotteessa.

Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen teksti

Joukko toistaa vain lihavoidut osat.

Minä N.N. lupaan ja vakuutan

(valassa) kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,

(vakuutuksessa) kunniani ja omantuntoni kautta,

olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.

Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.

Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.

Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut