Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän uusi kaupunginvaltuusto piti ensimmäisen kokouksensa Huhtasuolla

Jyväskylän uusi kaupunginvaltuusto pitää maanantaina 2. elokuuta ensimmäisen kokouksensa. Kokouspaikkana toimii Huhtasuon yhtenäiskoulun ruokasali.

Huhtasuon yhtenäiskoulu valittiin kokoustilaksi terveysturvallisuuden ja teknisten syiden takia. Valtuuston kokoukselle tarvitaan tarpeeksi suuri tila, jotta turvaväleistä voidaan huolehtia.

Kaupungin omista tiloista tämän vaatimuksen täyttävät parhaiten koulujen ruokailu- ja liikuntasalit. Nämä tilat ovat myös toistaiseksi tyhjillään, koska koulujen kesälomat ovat vielä käynnissä.

Huhtasuon ruokailusali on paitsi vaihtoehtoina olleista tiloista suurin, siellä on myös valmiina pöydät ja tuolit. Lisäksi Huhtasuolta löytyy käyttövalmis kokoustekniikka, kertoo kaupunginsihteeri Anu Leppänen.

Maanantain kokouksessa päätetään muun muassa valtuuston puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajista sekä eri lautakuntien jäsenistä ja varajäsenistä.

Kokous on kaikille avoin, mutta osallistujia pyydetään noudattamaan koronaan liittyviä turvaohjeita, kuten kasvomaskin käyttämistä ja kahden metrin turvavälejä. Kokoukseen ei kuitenkaan odoteta varsinaista yleisöryntäystä, sillä kokousten seuraaminen verkon välityksellä on ollut edellisellä valtuustokaudella huomattavasti suositumpi vaihtoehto.

Kokous alkaa kello 18.