Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän uusi kaupunginvaltuusto piti ensimmäisen kokouksensa Huhtasuolla

Valtuustokausi polkaistaan käyntiin Huhtasuon yhtenäiskoululla. Marko Kauko
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Jyväskylän uusi kaupunginvaltuusto pitää maanantaina 2. elokuuta ensimmäisen kokouksensa. Kokouspaikkana toimii Huhtasuon yhtenäiskoulun ruokasali.

Huhtasuon yhtenäiskoulu valittiin kokoustilaksi terveysturvallisuuden ja teknisten syiden takia. Valtuuston kokoukselle tarvitaan tarpeeksi suuri tila, jotta turvaväleistä voidaan huolehtia.

Kaupungin omista tiloista tämän vaatimuksen täyttävät parhaiten koulujen ruokailu- ja liikuntasalit. Nämä tilat ovat myös toistaiseksi tyhjillään, koska koulujen kesälomat ovat vielä käynnissä.

Huhtasuon ruokailusali on paitsi vaihtoehtoina olleista tiloista suurin, siellä on myös valmiina pöydät ja tuolit. Lisäksi Huhtasuolta löytyy käyttövalmis kokoustekniikka, kertoo kaupunginsihteeri Anu Leppänen.

Maanantain kokouksessa päätetään muun muassa valtuuston puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajista sekä eri lautakuntien jäsenistä ja varajäsenistä.

Kokous on kaikille avoin, mutta osallistujia pyydetään noudattamaan koronaan liittyviä turvaohjeita, kuten kasvomaskin käyttämistä ja kahden metrin turvavälejä. Kokoukseen ei kuitenkaan odoteta varsinaista yleisöryntäystä, sillä kokousten seuraaminen verkon välityksellä on ollut edellisellä valtuustokaudella huomattavasti suositumpi vaihtoehto.

Kokous alkaa kello 18.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut