Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän kouluissa maskeja suositellaan käytettävän kuudennesta luokasta alkaen, retket ja leirikoulut peruttu... kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä linjasi koronasuosituksista

Kaupunki toivoo, että asukkaat välttäisivät "turhaa matkustamista" leviämisvaiheen alueille.

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi maanantaina läpi koronatilannetta ja siihen liittyviä suosituksia kaupungin siirryttyä viime viikolla kiihtymisvaiheeseen.

Kaupunki jatkaa voimassa olevaa yli 12-vuotiaiden maskisuositusta. Kouluissa maskeja suositellaan käytettävän kuudennesta luokasta alkaen.

– Kaupungin omassa toiminnassa perusopetuksen sekä varhaiskasvatuksen henkilökunnan edellytetään käyttävän työpaikalla visiirejä tai maskeja, Jyväskylän kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lapsiaan kouluun tai varhaiskasvatukseen saattavien vanhempien tulee käyttää maskeja, kaupunki tiedottaa.

– Sisätiloihin ei voi jäädä oleskelemaan vaan lapsi ainoastaan saatetaan tiloihin, jonka jälkeen huoltajaa pyydetään poistumaan ruuhkien välttämiseksi.

Ohjeet ovat samat kuin viime talvena ja keväänä. Ohjeet ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Syksyn aikana ei järjestetä koulujen välisiä tapahtumia, joissa oppilasryhmät sekoittuvat tai ovat kontaktissa toisiinsa. Syksyllä perusopetuksessa ei järjestetä myöskään retkiä tai leirikouluja.

Sen sijaan tulevat vanhempainillat toteutetaan pienryhmissä tai etätapaamisina.

Poikkeusolojen johtoryhmä linjasi maanantaina myös vammaispalveluiden työ- ja päivätoiminnasta sekä ikääntyneiden kuntouttavasta päivätoiminnasta, jotka avataan kaupungin tiloissa elokuun aikana. Toiminta avataan poikkeusjärjestelyin, jotta turvavälit voidaan säilyttää.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökunnalla on voimassa maskipakko. Yli 12-vuotiaita sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaita koskee maskisuositus.

Kaupungin henkilökunnan etätyösuositus jatkuu vuoden loppuun saakka niissä työtehtävissä, joissa etätyöt ovat mahdollisia.

– Työhyvinvointiin liittyviä tapaamisia ja -koulutuksia suositellaan järjestettävän ulkotiloissa ja turvavälejä noudattaen pienryhmissä.

Jyväskylän kaupunki toivoo, että kaupungin asukkaat välttäisivät "turhaa matkustamista" leviämisvaiheen alueille.

Kaupungin museot, kirjastot ja kansalaisopisto palvelevat asiakkaita syksyllä normaalisti koronaohjeita noudattaen.

Jyväskylässä järjestettävissä yleisötapahtumissa tulee noudattaa aluehallintoviraston kulloinkin voimassa olevia ohjeistuksia. Samoja ohjeita suositellaan noudattamaan myös yksityistilaisuuksissa.

Kaupunki jatkaa omien tapahtumiensa suunnittelua.

Jyväskylän rokotustahti on kaupungin mukaan tällä hetkellä hyvä. Kaupungilla on käynnissä suunnittelu siitä, missä tapauksissa rokotusvälejä on mahdollista lyhentää. Kaupunki pohtii myös ajanvarauksettoman rokotuspisteen avaamista ja yläasteikäisten rokottamista mahdollisten ikäryhmää koskevien rokoteasetusten tullessa voimaan.

Kaupungille ei ole jäänyt "ylimääräisiä" rokotteita, vaan varattavissa olevat ensimmäisen annoksen rokoteajat on täytetty.

Viime viikolla Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla ilmeni 84 koronatartuntaa. Aiemmalla viikolla tartuntoja oli 74.

Positiivisten koronarokotusten osuus oli 3,5 prosenttia 2 409 otetusta koronanäytteestä.

Vaikka tartuntoja on ilmennyt enemmän, sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut alueella.