Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Uusia matkailuoppaita voi tavata jo tänä kesänä opastetuilla kierroksilla

Outi Raatikainen

Jyväskylän matkailuoppaat ry on ollut mukana luomassa Keski-Suomen alueopaskoulutuksen koulutusmallia yhdessä JAMKin, Gradian ja Jyväskylän yliopiston kanssa.

Pilottikurssilla teimme syksyllä näyteopastuksia ja muun muassa johdattelimme opiskelijoita matkanjohtajan taitoihin. Keväällä harjoiteltiin käytännön opastustaitoja sekä kävellen että bussilla. Kurssilta valmistui kohde-, paikallis- ja/tai alueoppaaksi.

Runon ja suven päivänä juhlimme iloisesti Jyväskylän ja Keski-Suomen uusia matkailuoppaita Green Care -keskus Könkkölässä, jossa auktorisoituneet uudet oppaat saivat opasmerkkinsä. Heitä tapaa jo tänä kesänä opastetuilla kierroksilla.

Jyväskylän matkailuoppaat ei ole vain jyväskyläläisille oppaille, vaan mukana on auktorisoituja oppaita myös muista Keski-Suomen kunnista. Yhdistys on toiminut yli 50 vuotta. On hienoa huomata, ettei toiminta osoita hiipumisen merkkejä!

Kuvassa on sekä tuoreita että kokeneita oppaita. Lisätietoa @jyvaskylaguides ja www.jyvaskylaguides.fi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut