Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Näin poikkeusolojen johtoryhmä linjasi Jyväskylän liikuntapalveluiden koronasuosituksista – maskisuositus voimassa myös katsomoissa ja uimahallien pukeutumistiloissa

Maskeja suositellaan käytettävän uimahallien yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa. Risto Aalto
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän maanantaisessa kokouksessa linjattiin myös liikuntapalveluiden koronasuosituksista. Poikkeusolojen johtoryhmä teki linjauksiaan alueen siirryttyä viime viikolla koronan kiihtymisvaiheeseen. Liikuntapalveluita koskevat suositukset ovat voimassa tiistaista 3. elokuuta alkaen.

Syksyn harrastustoiminta avataan kaikille ikäryhmille, mutta niiden osallistujamääriä voidaan rajoittaa käytössä olevan tilan mukaan, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

– Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut seuraa liikuntapaikkojen kävijämääriä ja arvioi säännöllisesti liikuntapalveluita ja -tiloja koskevia koronasuosituksia ja -rajoituksia ja tarkentaa niitä koskevia ohjeistuksia tarvittaessa.

Kaupungin julkisissa tiloissa ja joukkoliikenteessä on edelleen voimassa yli 12-vuotiaita koskeva laaja maskisuositus. Kaikkien Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen katsotaan olevan julkisia tiloja.

Liikuntapaikoilla asioidessa tulee muistaa myös turvavälit ja käsihygienia.

Maskia suositellaan käytettävän myös ulkoilmassa olevissa turnauksissa ja tapahtumissa, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää, sekä liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomotiloissa. Maskeja suositellaan käytettävän myös uimahallien yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa.

Maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta.

Yleisötilaisuuksien järjestäjän tulee edelleen tehdä selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa hygieniakäytännöt, kaupunki kertoo.

Yleisötapahtumissa tulee noudattaa aluehallintoviraston kulloinkin voimassa olevaa ohjeistusta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut