Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yön uutiskooste: Hallituksen koronaneuvottelut ja ministeriön koronainfot tekevät tänään paluun, Tampereen keskustassa palaneen kerrostalon katolla savusi uudelleen

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan koronapassi voisi koskea vapaa-ajan tapahtumia, mutta ei julkisia palveluja. Arkistokuva. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

KOONNEET: Ville Väänänen ja Milja Rämö / STT

Hallituksen koronaneuvottelut ja ministeriön koronainfot tekevät tänään paluun

Hallitus palaa tänään torstaina koronaneuvotteluihin Helsingin Säätytalolle usean viikon tauon jälkeen.

Valtioneuvoston viestinnän mukaan hallitus käsittelee epidemiatilannetta ja epidemian hoidossa Suomessa käytetyn hybridistrategian päivittämistä. Esillä on myös koronapassi, jota on väläytelty aiemmin käytettyjen koronarajoitusten korvaajaksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) myös kertoi keskiviikkoiltana Ylellä, että Suomessa on tarkoitus aloittaa 12–15-vuotiaiden koronarokotukset. Asia on esillä valtioneuvostossa.

Lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät tänään tiedotustilaisuuden koronatilanteesta ensimmäistä kertaa moneen viikkoon.

Tampereen keskustassa palaneen kerrostalon katolla savusi uudelleen

Keskiviikkona Tampereen keskustassa Hallituskadulla palaneen kerrostalon katolla alkoi varhain torstaiaamuna savuta uudelleen. Pirkanmaan pelastuslaitos kertoo tiedotteessa, että pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle talon katolta nousi savua hormista.

Pelastuslaitos paikansi savuavan hormin, tarkkaili lämpöjä ja purki rakenteita. Pelastuslaitoksen mukaan varsinaista paloa ei kuitenkaan löytynyt.

Keskiviikkona palon vuoksi jouduttiin evakuoimaan talon ja naapurirakennuksen asukkaita, mutta aikaisin torstaina siihen ei ole ollut tarvetta.

Palo alkoi keskiviikkona rakennuksen katutasossa olleesta ravintolasta ja levisi rasvahormia pitkin katolle.

Torstain ja perjantain sää on selkeää tai puolipilvistä, viikonloppuna sateista ja tuulista

Torstaina ja perjantaina sää on Suomessa selkeää tai puolipilvistä, kertoo Ilmatieteen laitos.

Torstaina lämpötila nousee koko maassa 20 asteen vaiheille lukuun ottamatta pohjoisinta Lappia, jossa sää voi jäädä viileämmäksi. Perjantaina sää jatkuu samankaltaisena, mutta hieman lämpimämpänä.

Molempina päivinä on yksittäisten sadekuurojen mahdollisuus.

Lauantaina maan eteläosiin syntyy sateita ja itätuuli voi muodostua puuskaiseksi. Muualla maassa päivä on poutainen. Sunnuntaina sadealue siirtyy pohjoisemmaksi. Sateista huolimatta viikonvaihteen lämpötila pysyy kohtalaisen lämpimänä.

Myanmarin erotettu YK-lähettiläs varoitti epäillystä joukkomurhasta

Myanmarin erotettu YK-lähettiläs Kyaw Moe Tun on lähettänyt YK:n pääsihteerille Antonio Guterresille kirjeen, jossa hän kertoo Myanmarin luoteisosasta Sagaingin alueelta löytyneen 40 ihmisen ruumiit.

Lähettilään mukaan Myanmarissa helmikuussa vallan kaapannut sotilasjuntta olisi vastuussa joukkomurhasta. Sotilasjuntta on kiistänyt joukkomurhaväitteet.

Uutistoimisto AFP ei ole pystynyt varmentamaan joukkomurhaväitettä, koska syrjäisen alueen verkkoyhteydet ovat olleet poikki.

Sotilasjuntta erotti Kyaw Moe Tunin tehtävästään pian vallankaappauksen jälkeen, mutta lähettiläs ei ole suostunut jättämään paikkaansa. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat suunnittelee rajojensa avaamista rokotetuille ulkomaalaisille matkustajille

Yhdysvallat suunnittelee rajojensa avaamista ulkomaalaisille matkustajille, jotka ovat saaneet koronavirusrokotteen. Asiasta kertoi Valkoisen talon edustaja.

Yhdysvallat on kehittämässä järjestelmää, jossa vaiheittain aletaan sallia ulkomaalaisten matkustajien saapuminen maahan kaikista maailman maista. Saapumisen ehtona on, että matkustaja on rokotettu koronavirusta vastaan.

Valkoisen talon edustaja ei tarkentanut, minkälaisella aikataululla Yhdysvallat olisi avaamassa rajojaan matkailulle.

Yhdysvallat sulki rajansa pian koronaviruspandemian alettua. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat torjui WHO:n pyynnön rikkaiden maiden tehosterokottamisen keskeyttämisestä

Yhdysvallat on torjunut Maailman terveysjärjestö WHO:n pyynnön pidättäytyä koronarokotusten tehosteannosten antamisesta. WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus vaati keskiviikkona rikkaita maita keskeyttämään tehosteannosten jakelun syyskuun loppuun asti.

Ghebreyesus pyysi rokotevalmistajia priorisoimaan WHO:n Covax-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on rokotteiden tasapuolinen jakelu.

Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Jen Psaki sanoi, että pyyntöön suostuminen olisi väärä ratkaisu. Psakin mukaan Yhdysvalloilla on riittävästi rokotteita, jotta se voi jatkaa tehosterokotteiden antamista ja samalla auttaa köyhiä maita saamaan rokotteita. (Lähde: AFP)

Korkeushyppääjä Ella Junnilan urakka päättyi karsintaan

Korkeushyppääjä Ella Junnilan urakka Tokion olympialaisissa päättyi karsintaan. Suomalaishyppääjän tulokseksi jäi 186.

21 hyppääjää ylitti korkeuden 190, joten Junnilan karsiutuminen varmistui. Finaaliin pääsee 12 urheilijaa.

Junnila selvitti aloituskorkeuden 182 ja seuraavan korkeuden 186 ensimmäisellä yrityksellä. Sen jälkeen 190 jäi suomalaiselle haaveeksi, ja rima putosi kolmesti.

Tokiossa on suomalaisnaisten päivä, Potkonen ottelee finaalipaikasta

Suomen olympiajoukkueessa Tokiossa naisten ja miesten määrä on melko tasoissa, mutta tänään Japanissa on suomalaisnaisten päivä.

Mira Potkonen tavoittelee loppuottelupaikkaa nyrkkeilyn 60 kilon sarjan välierässä. Potkonen kohtaa kello 8.15 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Brasilian Beatriz Ferreiran. Tappio sinetöisi mitalin väriksi pronssin.

Golfissa Matilda Castren jatkaa kisaa nelossijalta ja Sanna Nuutinen 16. sijalta. Castren starttasi toiseen pelipäivään kello 3.47 Suomen aikaa, Nuutinen kello 4.47.

Yleisurheilussa Maria Huntington päättää 7-ottelun, jonka pituus alkoi kello 3.40. Keihästä Huntington heittää kello 6.30, ja päätöslaji 800 metriä juostaan kahdessa erässä klo 15.20 alkaen. Loppukilpailussa urheilee myös Wilma Murto seiväshypyssä kello 13.20 alkaen.

Hallikauden EM-pronssimitalisti Ella Junnilalle ei irronnut finaalipaikkaa Suomen aikaa aamuyöllä kisatussa naisten korkeushypyssä.

Emil Ruusuvuoren matka Washingtonin turnauksessa päättyi

Suomalainen tennispelaaja Emil Ruusuvuori jäi Italian Jannik Sinnerin jalkoihin Yhdysvaltain Washingtonissa pelattavan ATP-turnauksen toisen kierroksen ottelussa. Sinner voitti Ruusuvuoren kahdessa erässä lukemin 6–2, 6–4.

Ruusuvuori eteni viime viikolla välieriin Atlantan ATP-turnauksessa ja nousi täksi viikoksi uransa parhaaseen ATP-rankingsijoitukseen. Suomalainen on maailmanlistalla sijalla 69. Sinner pitää maailmanlistan sijaa 24.

Ruusuvuoren ja Sinnerin kohtaaminen alkoi Suomen aikaa myöhään keskiviikkona.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut