Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Onko korkosuojauksen ottaminen asuntolainaan kohta jo myöhäistä? Radio Keskisuomalaisen haastattelussa OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri

Pasi Sorri. Hanna Marjanen

Keskisuomalainen

OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri kertoo, että Suomessa kotitalouksien velkaantumisaste on noussut viimeisen kuuden vuoden aikana. Kuitenkaan Keski-Suomessa asuntokuntien asuntovelat eivät ole kasvaneet lainkaan. Jyväskylässä velkaantumisen kasvua viimeisen kahden vuoden aikana on ollut 1,6 prosenttia, joka on Sorrin mukaan tervettä kasvua. Muualla maakunnissa kasvua ei tapahtunut.

– Varovaisuutta ja huolestuneisuutta pankkiirilla tulee aina olla asiakkaiden pitkän aikavälin talouden kestokyvystä, Sorri kertoo.

Sorri kehottaa asiakkaita miettimään korkosuojausta. Hänen mukaansa useat pohtivat suojauksen ottamista vasta kun korot lähtevät nousuun.

– 20 vuotta alalla olleena, ja tarkasti tilannetta seuranneena tiedän kertoa, että korkojen noustessa saattaa olla jo myöhäistä. Korkosuojausten hinnat muodostuvat johdannaisista, jotka ovat jo reagoineet jo aikaisemmin, ennen kuin se näkyy tavallisille kuluttajille, Sorri kertoo.

Podcastissa Sorri kertoo, mikä on enimmäisluottosuhde ja mitä muutoksia siihen tulee, sekä onko asuntovelallisille näkyvissä korkojen kasvua.

Kuuntele koko podcast.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut