Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla ainakin 25 uutta koronavirustartuntaa lauantaina

Tautitapausten määrä on ollut voimakkaassa kasvussa viime viikkojen ajan koko maassa. Timo Mustalampi
Henri Kaukonen

Henri Kaukonen

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla on todettu lauantaina yhteensä 25 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä lauantaina puolen päivän aikaan.

Lauantain osalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoinnissa on ollut todennäköisesti häiriöitä, minkä vuoksi THL:n viralliset tilastot näyttävät esimerkiksi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin osalta nollaa. Koko Suomeen THL:n lauantain tilastot raportoivat ainoastaan 165 tartuntaa, kun perjantain lukema koko maan osalta oli 738

Perjantaina THL tilastoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle 37 uutta tautitapausta. 3 000 tautitapauksen raja sairaanhoitopiirissä ylittyi samana päivänä.

Tautitapausten määrä on ollut voimakkaassa kasvussa viime viikkojen ajan koko maassa.

Koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 170 414 ja toisen annoksen 91 484 ihmistä. Rokotekattavuus on nyt ensimmäisessä annoksessa 67,2 prosenttia ja toisessa annoksessa 36,2 prosenttia.

Rokotustiedot ovat peräisin THL:n rokotusrekisteristä.

Juttua korjattu 7.8. klo 13.30: Lisätty THL:n raportoimat tautitapaukset perjantailta ja lauantailta koko Suomen osalta.

Juttua korjattu 7.8. klo 14.13: Lisätty THL:n tuoreet rokotustilastot.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut