Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kotimäen päiväkodista 20 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin Jyväskylässä

Kuvituskuva. Timo Mustalampi
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jyväskylän Kotimäen päiväkodista on asetettu viikonloppuna 20 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin, tiedottaa kaupunki.

Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki karanteeniin määrättyjen lasten huoltajat. Kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin.

Altistuminen on tapahtunut tiistaina 3.8. ja karanteeni kestää 10 vuorokautta. Mikäli karanteenin aikana otettava koronatesti on negatiivinen, karanteeni purkautuu tuloksen myötä. Karanteeni koskee vain niitä päiväkodin lapsia ja henkilökuntaa, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle.

Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset voivat tulla normaalisti päiväkotiin.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa. 

Myös Jämsässä korona-altistumisia päiväkodissa – työntekijällä todettiin tartunta

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut