Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Myös Jämsässä korona-altistumisia päiväkodissa – työntekijällä todettiin tartunta

Henkilökuntaa ja lapsia kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli koronaan sopivia oireita ilmenee. Marko Kauko
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jämsän Jokivarren päiväkodin työntekijällä on todettu koronatartunta, tiedottaa kaupunki.

Altistuneissa on neljä päiväkodin työntekijää ja kuusi hoitolasta. Heidät on asetettu kymmenen päivää kestävään karanteeniin. Viimeinen karanteenipäivä on sunnuntai 15.8. Altistuneiden lasten perheisiin ja altistuneisiin työntekijöihin on oltu yhteydessä puhelimitse sunnuntaina.

– Päiväkodin työntekijän koronatartunta varmistui myöhään lauantai-iltana. Koronalle on päiväkodissa voinut altistua 4.8. ja 5.8., kertoo hallintoylilääkäri Unto Palonen tiedotteessa.

Karanteeniin asetetut lapset eivät voi osallistua varhaiskasvatukseen. Karanteenissa olevat eivät myöskään saa tavata perheen ulkopuolisia henkilöitä eikä kodin ulkopuolella esimerkiksi leikkipuistossa saa liikkua karanteenin aikana.

Alle 16-vuotiaan lapsen huoltaja voi saada tartuntatautipäivärahaa, jos lapsi on määrätty olemaan kotona tartuntataudin vuoksi eikä huoltaja voi siksi tehdä työtään.

Jokivarren päiväkodissa on 108 hoitolasta, ja henkilöstön määrä on 45. Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti. Henkilökuntaa ja lapsia kehotetaan kuitenkin hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli koronaan sopivia oireita ilmenee.

Päiväkodin asiakasperheitä on tiedotettu sunnuntaina Daisy-järjestelmän kautta. Myös henkilökuntaa on informoitu. Vaikutuksista varhaiskasvatusmaksuihin tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Sunnuntaina tiedotettiin myös, että Jyväskylän Kotimäen päiväkodista on viikonloppuna asetettu 20 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin. 

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut