Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Jyväskylän kaupunki työllisti 93 nuorta kesätöihin

Mika Huotari

Tänä kesänä Jyväskylän kaupunki työllisti lukuisan määrän nuoria eri näköisiin kesätöihin. Vuosina 2004–2005 syntyneiden koululaisten kahden viikon kesätöihin palkattiin 93 nuorta. Näiden nuorten kesätyönohjaajina toimivat tänä vuonna kuvassa olevat kasvatustieteiden maisteriopiskelija Roosa Hyyrynen ja yhteisöpedagogi AMK opiskelija Mika Huotari.

Kesätyönohjaajan tehtäviä on ollut muun muassa nuorten sijoittelu eri kaupungin kesätyöpaikkoihin, kesätyöinfojen suunnittelu ja järjestäminen, työsopimusten ja -todistusten laatiminen, vierailut nuorten työpaikoilla sekä haastatteleminen sekä loppuraportin laatiminen.

Nuorilta kerätyistä palautteista käy ilmi, että nuoret ovat päässeet tekemään monipuolisia ja mielekkäitä työtehtäviä. Valtaosa nuorista kokee kuluneen kesätyön olleen hyödyllinen heidän tulevaisuuttaan ajatellen. Monelle nuorelle kaupungin kesätyö on ensimmäinen kokemus työelämästä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut