Jyväskylässä terveysasemien puhelinpalvelu on pahasti tukossa, takaisinsoitto saattaa kestää seuraavaan päivään – resurssit hoitaa muita kuin korona-asioita vakavasti häiriintyneet

Jyväskylän terveysasemien puhelinpalvelu on ruuhkautunut, Jyväskylän kaupunki kertoo tiedotteessa.

Asiakkaiden soitot terveysasemille ovat aiempaan verrattuna jopa kaksinkertaistuneet.

Yksittäisten puhelujen kesto on pidentynyt, eikä kaikkia puheluita ole pystytty hoitamaan työajalla. Osalle soittopyynnön jättäneistä on soitettu takaisin vasta illalla tai seuraavana päivänä.

– Takaisinsoittoa odotettaessa yhä useampi jättää asiastaan soittopyynnön useita kertoja terveydenhuollon eri numeroihin, mikä kuormittaa useita vastaajia, tiedotteessa kerrotaan.

Terveysasemien resurssit hoitaa muita kuin koronaan liittyviä asioita ovat tällä hetkellä niin vakavasti häiriintyneet, että asiakkaita toivotaan toistaiseksi ottamaan yhteyttä ainoastaan kiireellisissä sairauden hoitoon liittyvissä asioissa.

Jos vointi muuttuu niin huonoksi, ettei takaisinsoittoa voi odottaa, potilaan tulee ottaa yhteyttä päivystysapuun numeroon 116117 tai tarvittaessa hätänumeroon 112.

Ennen terveysasemalle soittoa tilannearviossa auttaa myös www.omaolo.fi.

– Asiakkaiden yhteydenotot koskevat yhä useammin henkistä jaksamista ja mielenterveyden pulmia, tiedotteessa kerrotaan.

Tällä hetkellä puhelinpalvelua kuormittavat myös yhteydenotot koronatodistuksen saamiseksi. Terveydenhuollosta muistutetaan, että todistuksen tarvitsee vain ulkomaanmatkalle. Todistus löytyy Omakannasta.

Kakkosrokotusta voi nyt aikaistaa, jos asuu Jyväskylässä, Hankasalmella tai Uuraisilla – työterveydestä ykköspiikin saaneita ei toivota jonoon Killerille ja Kuokkalaan

– Vain siinä tilanteessa, ettei todistusta sieltä jostain syystä löydy ja ulkomaanmatkan ajankohta on lähellä, on otettava yhteyttä terveydenhuoltoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut