Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: "Ennen sai eurolla metrin lautaa, nyt hinta on kolme euroa" – Puutavaran kova hinnannousu tuntuu talonrakentajien ja remontoijien kukkaroissa, tietävät Muurametalojen Aleksi Rämö ja Siparilan Juha Sojakka

Juha Sojakka (vas.) ja Aleksi Rämö vierailivat Radio Keskisuomalaisen haastattelussa. Radio Keskisuomalainen

Keskisuomalainen

Muurametalot Oy:n Aleksi Rämö ja Siparila Oy:n Juha Sojakka kertovat Radio Keskisuomalaisen haastattelussa raaka-aineiden kustannusten noususta. Muun muassa talopakettien ja muun puutavaran hinnat ovat jatkaneet nousuaan jo pitkään.

– Ennen sai eurolla metrin lautatavaraa, keväällä hinta oli kaksi euroa per metri ja nyt hinnat ovat jo kolme euroa metriä kohden, Rämö kertoo.

Sahatavaran hinta on ollut muuttumaton 30 vuoden ajan. Nyt kysyntä on kuitenkin lähtenyt nousuun ja puutavaran hinnat lähteneet käsistä.

– Vaikka hinnat ovat kovat, niin kysyntäkin on poikkeuksellisen kovaa. Korona on aiheuttanut sen, että laitetaan koteja kuntoon ja panostetaan asumiseen enemmän kuin matkailuun, Sojakka kertoo.

Podcastissa kerrotaan, onko puutavarassa saatavuuspulaa, kannattaako kuluttajan hamstrata puutavaraa vai odottaa tuotteiden ostamista ja jatkaako puun hinta vielä nousuaan.

Kuuntele koko podcast alta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut