Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken koronatilanne menossa rauhallisempaan suuntaan – uudet tartunnat pääsääntöisesti rokottamattomilla nuorilla aikuisilla

Äänekosken kaupunki tiedotti torstaina, että kuluneella viikolla kaupungissa on todettu ainoastaan 3 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet ovat pääsääntöisesti rokottamattomia nuoria aikuisia. Altistuneet on asetettu karanteeniin ja tartuntaketjut on toistaiseksi saatu jäljitettyä. Tiedotteessa todetaan, että Äänekosken koronatilanne on menossa rauhallisempaan suuntaan viime viikkoihin verrattuna.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut tähän mennessä noin 12 000 äänekoskelaista, mikä on noin 64 prosenttia kunnan asukkaista. Toisen annoksen rokotekattavuus on 39 prosenttia Äänekosken asukkaista.

Kunta aloittaa 12–15-vuotiaiden joukkorokotukset. Perusturvatoimiala tiedottaa lähiaikoina yhdessä kasvun ja oppimisen toimialan kanssa koulujen rokotuskäytännöistä.

Äänekosken kaupunki kehottaa toistaiseksi rokottamattomia ihmisiä ja erityisesti nuoria aikuisia ottamaan koronarokotteen. Tällä hetkellä rokotusaikoja on tiedotteen mukaan hyvin tarjolla.