Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilä ehdolle Lapuan hiippakunnan piispaksi

Jouko Ala-Prinkkilä on Lapuan hiippakunnan piispanvaalin neljäs ehdokas. Anne Kujanpää
Henri Kaukonen

Henri Kaukonen

Lapuan hiippakunta tiedotti torstaina, että lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilä on asetettu ehdolle Lapuan hiippakunnan piispanvaalissa.

Vuonna 1961 syntynyt Ala-Prinkkilä on toiminut Kauhajoen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2001. Hän on myös Kauhajoen rovastikunnan lääninrovasti.

Aiemmin Ala-Prinkkilä on työskennellyt seurakuntapappina Kauhajoen seurakunnassa ja Kristiinankaupungin suomalaisessa seurakunnassa. Lisäksi hän on toiminut Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin pappisasessorina kahdella kolmivuotiskaudella.

Koulutukseltaan Ala-Prinkkilä on teologian tohtori. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1990.

Ala-Prinkkilä on tähän mennessä neljäs virallisesti ehdolle asetettu ehdokas Lapuan piispanvaalissa. Muut ehdokkaat ovat lähetys- ja kansainvälisen työn asiantuntija Jukka Jämsén, hiippakuntadekaani Terhi Kaira ja tuomiorovasti Matti Salomäki.

Piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 17. kesäkuuta ja kestää 17. elokuuta kello 16 saakka. Vaalissa on noin 950 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita.

Piispanvaali toimitetaan tiistaina 2.11.2021. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Mahdollisen toisen kierroksen vaalipäivä on tiistai 23.11.2021.

Uuden piispan on määrä aloittaa virassaan ensi vuoden helmikuun alussa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut