Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keski-Suomen Seututerveyskeskus aloittaa yli 12-vuotiaiden koronarokotukset

Keski-Suomen Seututerveyskeskus aloittaa tulevana maanantaina 12-15-vuotiaiden koronarokotukset. Agata Anttonen
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Keski-Suomen Seututerveyskeskus aloittaa tulevana maanantaina 12-15-vuotiaiden koronarokotukset. Koululaisten rokotukset annetaan pääasiassa kouluterveydenhuollossa.

Halutessaan koululaisen rokotukseen voi varata ajan myös terveysasemalta. Myös lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat voivat ottaa rokotteen kouluterveydenhuollosta.

Rokotuspäivät ja käytännön järjestelyt rokotteen saamiseksi ilmoitetaan koulukohtaisesti Wilma-tiedotteena.

Loppuvuodesta 12 vuotta täyttäville järjestetään rokotuspäiviä marras-joulukuussa, koska alle 12-vuotiaita ei voida toistaiseksi rokottaa.. Tarkemmat tiedot koululaisten rokotusjärjestelyistä tiedotetaan Wilman kautta.

Rokotuksia voidaan antaa vain isoimmilla kouluilla. Näin taataan, ettei nyt käytettävissä olevien rokotteiden säilyvyyden edellyttämä kylmäketju katkea rokotteita liikuteltaessa, ja että kaikki varatut rokotteet saadaan annettua.

Siksi seuraavien koulujen rokotukset järjestetään isommilla kouluilla tai omalla terveysasemalla: Joutsassa Kurkiauran koulu, Luhangassa Luhangan koulu ja Toivakassa Kankaisten kyläkoulu. Keuruulla Einari Vuorelan koulu, Pohjanlahden koulu, Pihlajaveden koulu ja Haapamäen koulu sekä Laukaassa Valkolan koulu, Äijälän koulu, Haapalan koulu, Kuusan koulu, Kuhaniemen koulu ja Vehniän koulu. Konnevedellä Hytölän koulu ja Istunmäen koulu.

Koulun terveydenhoitajat tiedottavat rokotusten järjestämisestä pienemmillä kouluilla.

Muita kuin koululaisia suositellaan varaamaan rokotusaika ensisijaisesti sähköisesti. Maanantaista alkaen puhelimitse tehtävän ajanvarauksen soittoaika muuttuu. Puhelinvaraus toimii maanantaista keskiviikkoon kello 8-11.

Petäjävetisten rokotukset jatkuvat Keuruun terveysasemalla vielä elokuun ajan paitsi koululaisten osalta. Valtaosa Petäjäveden terveysasemalle elokuuksi sovituista rokotuksista annetaan henkilöstöresurssisyistä Keuruun terveysasemalla. Varatut rokotusajat ja -päivät säilyvät ennallaan.

Ajan varanneille ilmoitetaan rokotuspaikan muutoksesta henkilökohtaisesti. Petäjäveden asukkaat voivat elokuun ajan varata rokotusajan Keuruun terveysasemalle. Rokotukset jatkuvat Petäjävedellä syyskuussa.

Koululaisten rokotukset hoidetaan kuitenkin Petäjäveden kouluilla.

Seututerveyskeskukseen kuuluvat Joutsa, Luhanka, Toivakka, Keuruu, Multia, Petäjävesi, Laukaa ja Konnevesi.

Oikaisu: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että rokotukset järjestettäisiin myös pienemmillä kouluilla Keski-Suomessa. Todellisuudessa lueteltujen koulujen rokotuksen järjestetään isommilla kouluilla tai omalla terveysasemalla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut