Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Ohje kahden metrin turvaväleistä aiheutti hämmennystä Jyväskylän kaupunginteatterissa – "Tärkeintä on katsojien turvallisuus ja terveys"

Jyväskylän kaupunginteatterin johtaja Marietta Kunnas kertoo, että teatterissa on harjoiteltu kaiken aikaa, vaikka esitykset on jouduttu perumaan. Syyskaudella teatterissa on luvassa neljä ensi-iltaa. Kunnas kertoo, että viimeviikkoiset ohjeet kahden metrin turvaväleistä aiheuttivat hämmennystä. Teatteri neuvotteli asiasta paikallisten terveysviranomaisten kanssa, ja tartuntataudeista vastaavan lääkärin mukaan Jyväskylän kaupunginteatterissa "riittävä turvaväli" on kelvollinen.

– Noin 50-prosenttisesti pyritään täyttämään katsomot, mutta tärkeintä on katsojien turvallisuus ja terveys, Kunnas kertoo.

Kuuntele podcastista, mitä esityksiä Jyväskylän kaupungin teatterissa esitetään syksyllä ja mitä poikkeusajat ovat vaatineet teatterinjohtajalta sekä näyttelijöiltä.