Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Ohje kahden metrin turvaväleistä aiheutti hämmennystä Jyväskylän kaupunginteatterissa – "Tärkeintä on katsojien turvallisuus ja terveys"

Jyväskylän kaupunginteatterin johtaja Marietta Kunnas kertoi Radio Keskisuomalaisen haastattelussa teatterin haastavasta arjesta korona-aikana.

Keskisuomalainen

Jyväskylän kaupunginteatterin johtaja Marietta Kunnas kertoo, että teatterissa on harjoiteltu kaiken aikaa, vaikka esitykset on jouduttu perumaan. Syyskaudella teatterissa on luvassa neljä ensi-iltaa. Kunnas kertoo, että viimeviikkoiset ohjeet kahden metrin turvaväleistä aiheuttivat hämmennystä. Teatteri neuvotteli asiasta paikallisten terveysviranomaisten kanssa, ja tartuntataudeista vastaavan lääkärin mukaan Jyväskylän kaupunginteatterissa "riittävä turvaväli" on kelvollinen.

– Noin 50-prosenttisesti pyritään täyttämään katsomot, mutta tärkeintä on katsojien turvallisuus ja terveys, Kunnas kertoo.

Kuuntele podcastista, mitä esityksiä Jyväskylän kaupungin teatterissa esitetään syksyllä ja mitä poikkeusajat ovat vaatineet teatterinjohtajalta sekä näyttelijöiltä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut