Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Mielenosoittajat ovat vallanneet katukuvan Ranskassa – Radio Keskisuomalainen jututti Ranskassa asuvaa suomalaista siitä, mitä maassa tapahtuu

Mielenosoittaja kantoi Pariisissa kylttiä, jonka mukaan "rokotus tappaa immuunipuolustuksesi". IAN LANGSDON

Keskisuomalainen

Ranskassa asuva suomalainen Veronica Jul kertoi Radio Keskisuomalaisen haastattelussa, että mielenosoitukset Ranskassa vilkastuivat heinäkuussa presidentti Emmanuel Macronin ilmoittaessa terveyspassin käyttöönotosta. Terveystiedot ovat Julin mukaan useille ranskalaisille asia, jonka he haluavat pitää salassa.

Osassa Ranskaa pelätään nyt myös irtisanoutumisten aaltoa, koska tietyillä aloilla koronarokotteen ottamisesta tulee pakollista.

– Siellä on ammatteja kuten kirurgit, fysioterapeutit ja puheterapeutit, joista on jo nyt pulaa joillakin pienemmillä paikkakunnilla, Jul sanoo.

Millä aloilla rokote tulee Ranskassa pakolliseksi, jotta ihminen voi käydä töissä? Entä miten kriisi on vaikuttanut maan julkiseen terveydenhuoltoon? Jul kertoi havaintojaan myös siitä, kuinka paljon Ranskassa on todellisuudessa järjestetty mielenosoituksia ja millaisiin toimenpiteisiin pakkorokotuksia sekä terveyspasseja vastustavat ovat ryhtyneet.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut