Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylä antoi maltilliset suositukset liikuntapalveluihin – tässä ohjeet harrastajille koronasyksyyn

Martta Ruuska on tuttu näku uimareiden harjoituksissa AaltoAlvarissa. Sami Saarenpää
Pertti Perämäki

Pertti Perämäki

Jyväskylän uimahallit, kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat ovat avoinna normaalien aukiolojen mukaisesti. Näin ohjeistaa Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä Sisä-Suomen Aluehallintoviraston määräysten vaikutuksista Jyväskylän liikuntapalveluiden palveluihin. Johtoryhmä tarkasteli määräyksiä maanantaisessa kokoontumisessa.

Sisä- ja ulkoliikuntatiloissa liikkuvien henkilöiden tulee noudattaa annettua kaikkia yli 12-vuotiaita asukkaita koskevaa toistaiseksi voimassa oleva laaja maskisuositusta. Aikuisten ja lasten harrastustoimintaa avataan kaupungin palveluissa ja tiloissa hygienia- ja turvallisuusohjeita noudattaen. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuorituksen aikana. Harrastusten jälkeen tulee siirtyä mahdollisuuksien mukaan omaan kotiin suihkuun ja välttää ylimääräistä oleilua harrastustiloissa.

Ryhmäliikunta käynnistetään kaupungin liikuntapalveluissa normaalisti, mutta pienemmillä ryhmillä. Koronatilanteen helpottaessa ryhmien osallistujamääriä kasvatetaan ja varasijoilla olevia asiakkaita nostetaan ryhmiin.

Senioritanssi ja kehitysvammaisten tanssiryhmät käynnistyvät mahdollisuuksien mukaan 10. syyskuuta jälkeen. Kaupunki ei aloita toistaiseksi uimahallikuljetuksia. Niille odotetaan turvallista ajankohtaa.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestää seuroille Teams-palaverina seurafoorumin. Ensiviikon torstaisen seurafoorumin aiheina on Jyväskylän koronatilanne sekä liikuntatilaisuuksien ja tapahtumien viranomaisluvat. Asiantuntijoina siihen osallistuvat vastuulääkäri Ilkka Käsmä, kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Saku Hämäläinen ja vanhempi konstaapeli Kai Rantala.

Voimassa olevien määräysten mukaan toimijoiden on varmistettava yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan välttää. Sisätiloissa tapahtuvia yli 10 hengen yleisötilaisuuksia ja kokouksia sekä ulkotiloissa tapahtuvia yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja kokouksia voidaan järjestää. Se edellyttää, että kaikkien toimintaan osallistuvien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lisäksi osallistujien tulee noudattaa ohjeistusta turvavälietäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Liikuntapalvelut ei anna suosituksia tilakohtaisista osallistujamääristä. Harrastustoiminnanjärjestäjän tulee huolehtia, että käytetyssä tilassa on mahdollista välttää lähikontakti toiminnan ajan. Mikäli se ei ole mahdollista, tulee ryhmää pienentää siten, että turvavälit ovat mahdollisia ja lähikontaktit vältettävissä. Lisäksi turhaa oleskelua liikuntatiloissa ja pukuhuoneissa tulee välttää.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut