Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Paremmin yhdessä -yhdistyksen kesäryhmissä opittiin suomea ja pidettiin hauskaa

Paremmin Yhdessä ry järjesti neljä suomen kielen kesäryhmää Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa -lahjoituksella. Ryhmissä 25 Suomeen muuttanutta pääsi harjoittelemaan suomea monin tavoin. Kieltä opiskeltiin vaikkapa torikahvilassa, Jyväskylän luontomuseossa ja Tourujoen luontopolulla. ”Opimme suomea hauskaa pitäen!” toteaa yhden ryhmän ohjaaja Piia Cordoba.

Alkeisryhmissä opeteltiin perusasioita, kuten esittäytyminen, numerot, vuodenajat tai säätila. Edistyneempien ryhmissä saatiin tietoa yhteiskunnasta ja kulttuurista, kun juteltiin esimerkiksi työelämästä, kuntavaaleista, Jyväskylän retkikohteista tai kulttuurieroista.

Osallistujat pitivät erityisesti peleistä, ulkona opiskelemisesta ja keskustelemisesta. Ryhmissä oli ohjaajien ja osallistujien mielestä hyvä ilmapiiri. ”Mukavat ryhmät”, kehuu ryhmiä ohjannut Anna-Leena Luoma-aho. Osallistujien terveiset ovat: ”Toivomme tulevaisuudessa paljon tällaisia kursseja!”