Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kolme pelastusyksikköä pelmahti paikalle, kun omakotitalo savusi Jämsänkoskella – syyksi osoittautui tämä pieni elektroninen laite

Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskusken päivystävä palomestari muistuttaa, että elektronisia laitteita olisi hyvä valvoa latauksen ajan. Tomi Glad
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Pelastuslaitos hälytettiin torstaiaamuna hieman kuuden jälkeen Jämsänkoskelle Opintielle, kun omakotitalon olohuoneeseen oli kertynyt savua. Kaksi talon asukasta oli evakuoitunut talosta ulos.

Paikan päälle saapui kolme pelastuslaitoksen yksikköä. Varsinaista paloa ei ollut, vaan savun muodostuksen syyksi paljastui latauksessa olohuoneessa ollut otsalamppu.

Paikan päällä pelastuslaitos tarkasti tilat ja tuuletti kiinteistöä. Savuttaneessa otsalampussa oli litiumakku, johon tuli oikosulku tai se muutoin vioittui yöllisen latauksen aikana.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskusken päivystävä palomestari Jukka Järvinen muistuttaakin, että elektronisia laitteita olisi hyvä valvoa latauksen ajan.

– Pieni paloriski on pieniäkin elektronisia laitteita ladatessa, hän sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut