Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Kerran eräs nuorempi ”poliisin vanha tuttu” kysyi, mitä suurta minä olen tehnyt, kun minua puhutellaan Sankarina", 36 vuoden työuran poliisina tehnyt Jarmo Sankari sanoo. Kuvat: Marko Kauko, kuvamanipulaatio: Minna Rosti

Jyväskyläläinen Jarmo on todellinen Sankari – sukunimien kirjo on maassamme rikas, ja sen tietävät myös Marja Pakaste, Tomi Tauti, Kalju Kala ja Christian Fuhrer

Me ollaan sankareita kaikki, mutta kuvan mies on ihan aito: Jarmo Sankari. Sukunimien kirjo Suomessa ei pysähdy tavallisiin Virtasiin.

Esa Kilponen

Miltä tuntuisi, jos lääkärissä puheluun vastaisi tohtori Kalma? Entä jos hän ohjaisi infektiolääkäri Ruton vastaanotolle? Ja kenet valitsisit koronapiikin pistäjäksi: sairaanhoitaja Horkan, Koronan vai Piikin?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja