Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Henkilöauto sillalta veteen, kaksi kuoli Kuopiossa, Englannin kanaalin yli pyrkii yhä useampi siirtolainen

Kuopiossa kaksi ihmistä kuollut liikenneonnettomuudessa

Kuopiossa kaksi ihmistä on kuollut liikenneonnettomuudessa, kertoo Itä-Suomen poliisi tiedotteessaan.

Poliisi kertoo, että Kuopion Nilsiässä henkilöauto oli ajautunut sillalta veteen. Paikalla olleiden pelastusyrityksistä ja ensihoidon toimista huolimatta kaksi miestä kuoli onnettomuudessa.

Hätäkeskus sai ilmoituksen tieliikenneonnettomuudesta ennen iltakymmentä.

Nuorten Sekasin-chatissa oli kaikkien aikojen kiireisin heinäkuu

Itsetuhoinen käytös on yleistä pahoinvoivien nuorten keskuudessa. Nuorille tarkoitetussa Sekasin-chatissa noin joka kymmenes yhteydenotto koskee itsetuhoisuutta, chattia ylläpitävästä Sekasin Kollektiivista kerrotaan.

Takana on Sekasin-chatin kaikkien aikojen kiireisin heinäkuu. Viime kuun aikana yhteydenottoja chattiin tuli lähes 12 000, joista keskusteluun johti vajaat 2 000.

Vaikka yhteydenotot lisääntyivät, itsetuhoisuusteemoissa ei kuitenkaan näkynyt kasvua.

Yhteydenottojen perusteella koko kesä on ollut nuorille erityisen rankka. Chat-keskusteluissa on näkynyt vahvasti hoitotahojen kiinni oleminen ja sitä kautta avun tarpeen ja ahdistuksen lisääntyminen. Itsetuhoiset nuoret avautuvat chatissa usein myös masennuksesta tai ahdistuksesta.

Työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat koronarokotteen ottamiseen

Työmarkkinakeskusjärjestöt kertovat kannanotossaan, että ne kannustavat suomalaisia koronarokotteen ottamiseen.

Kannanotossaan ne katsovat koronarokotusten takaavan, että yhteiskuntaa päästään avaamaan ja siten turvataan työpaikkoja.

Työnantajalla on työturvallisuuslakiin perustuva velvollisuus tarpeellisilla toimenpiteillä huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä, huomauttavat keskusjärjestöt. Niiden mukaan työnantajan pitää myös arvioida koronatartuntojen riskiä työpaikalla ja pitää riskinarviointi ajan tasalla.

Yhdysvallat varoittaa kansalaisiaan mahdollisista Isisin iskuista Kabulin lentokentällä

Yhdysvallat on neuvonut kansalaisiaan välttämään Afganistanin pääkaupungin Kabulin lentokenttää. Vaarana on, että äärijärjestö Isis tekisi lentokentällä ja sen läheisyydessä iskuja. Asiasta uutisoivat muun muassa yhdysvaltalaiskanava CNN ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

BBC kirjoittaa, että mahdollisesta uhasta ei kerrottu enempää eikä järjestö ole julkisesti uhannut tehdä iskuja Kabuliin.

Kabulin lentokentällä on ollut käynnissä evakuointioperaatioita, kun äärijärjestö Taleban otti noin viikko sitten vallan Afganistanissa. Myös suomalaissotilaita on lähetetty alueelle auttamaan evakuoinneissa.

Maasta pyrkii ulkomaalaisten lisäksi pois myös Talebania pakenevia afganistanilaisia. Lentokentälle pääseminen on jo aiemmin osoittanut vähintäänkin vaikeaksi.

Israel on tehnyt ilmaiskuja Gazan kaistalle

Israel on tehnyt ilmaiskuja yli vuosikymmenen saarrossa olleelle Gazan kaistalle, kertoo ranskalainen uutistoimisto AFP palestiinalaiseen turvallisuuslähteeseensä viitaten. Israelin asevoimat kertoo Twitterissä iskeneensä neljään kohteeseen.

Molemmat kertovat, että iskujen kohteina olivat äärijärjestö Hamasiin linkitetyt kohteet.

Aiemmin lauantaina Israelin ja Gazan rajalla Israelin asevoimien ja mielenosoittajien yhteenotossa loukkaantui tai haavoittui kymmeniä. Vakavasti haavoittuneiden joukossa on 13-vuotias palestiinalaispoika ja israelilaispoliisi.

Toukokuussa Israel ja äärijärjestö Hamas sopivat tulitauosta 11 päivää kestäneiden sotatoimien jälkeen. Niiden aikana kuoli ainakin 260 palestiinalaista ja 13 israelilaista. (Lähde: AFP)

Ranskalaisviranomaiset pelastivat yli 100 Englannin kanaalin yli yrittänyttä siirtolaista

Englannin kanaalista on pelastettu yli sata siirtolaista, kertovat ranskalaisviranomaiset. Siirtolaiset olivat veneillä matkalla Britanniaan.

Englantiin kanaalin yli pyrkivien siirtolaisten määrä on ollut kasvussa vuoden 2018 lopulta asti huolimatta viranomaisten varoituksista. Englannin kanaali on yksi maailman vilkkaimmista meriväylistä, minkä lisäksi virtaukset alueella ovat voimakkaita ja veden lämpötila on alhainen.

Ranskalaisviranomaiset ovat tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä raportoineet yli 12 000 siirtolaisten kanaalin ylitystä tai ylitysyritystä. Määrä on lähes kolminkertainen verrattuna samaan jaksoon viime vuonna. (Lähde: AFP)

Jamaikan Thompson-Herah kellotti historian toiseksi kovimman ajan naisten 100 metrillä

Jamaikan Elaine Thompson-Herah juoksi Eugenen Timanttiliigan kisassa naisten 100 metriä aikaan 10,54. Tuore olympiavoittaja paransi Tokiossa juoksemaansa aikaa seitsemällä sekunnin sadasosalla.

Thompson-Herahin aika on historian toiseksi nopein aika naisten 100 metrillä. Jamaikalaisen nyt juoksema aika on vain viisi sekunnin sadasosaa hitaampi kuin Yhdysvaltojen Florence Griffith Joynerin ME-aika 10,49.

Griffith-Joynerin ennätysjuoksu on vuodelta 1988.