Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Onko huoli Eurooppaan tulevasta pakolaistulvasta aiheellinen? Ulkomaantoimittaja Janne Yläjoki vastaa kysymyksiin Afganistanin tilanteesta

Afganistanin tilanne on herättänyt keskustelua mahdollisesta Eurooppaankin suuntautuvasta pakolaistulvasta. AFP / LEHTIKUVA

Keskisuomalainen

Keskisuomalaisen ulkomaantoimittaja Janne Yläjoki kertoo Afganistanin tilanteesta Radio Keskisuomalaisen haastattelussa.

Yläjoen mukaan keskustelut pakolaistulvista eivät ole oikeilla raiteilla, sillä Afganistanin naapurimaat ovat sulkeneet rajansa Afganistaniin. Hän uskoo, ettei Iranin kautta Eurooppaan tule pakolaistulvaa.

– Irankin haluaa pitää rajansa tällä hetkellä kiinni ja veikkaan, että myös jatkossakin, vaikka tilanne pahenisi, Yläjoki kertoo.

Mikä oli Yhdysvaltojen alkuperäinen motiivi puuttua Afganistan tilanteeseen 2001? Ja miksi nyt Afganistanissa ei ollut vastarintaa Talebanille?

Podcastissa Yläjoki tiivistää, mihin tavan ihmisen Afganistanin uutisoinnissa tulisi kiinnittää huomiota.

Kuuntele podcast kokonaisuudessaan alta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut