Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Sairaalaklovni Hanna Gibson huomaa Hollywood-elokuvien vaikutuksen omassa työssään – "Kauhuklovneilla ja sairaalaklovneilla ei ole mitään tekemistä keskenään"

Sairaalaklovnien tehtävä on ilahduttaa ja saada ajatukset pois sairaudesta. Paula Pohjamo

Keskisuomalainen

Sairaalaklovnin työtä tekevä Hanna Gibson kertoo, että sairaalaklovnin työssä tarvitaan uteliaisuutta, hölmöilyä, improvisaatiokykyä ja kykyä ilahduttaa muita. Hän kertoo, ettei sairaalaklovneilla ja kauhuklovneilla ole mitään tekemistä keskenään.

– Sairaalaklovneilla on lääkärin valkoinen takki päällä, joka saattaa olla hieman värikkäämpi ja mistä meidät tunnistaa, on pieni punainen nenä.

Gibson kertoo, ettei klovnin tehtävä ole tulla shown-omaisesti paikalle, vaan päätähtenä on aina lapsi. Sairaalaklovnien tehtävä on ilahduttaa ja saada ajatukset pois sairaudesta.

Kuuntele podcastista, miten sairaalaklovni suhtautuu lapseen, joka pelkää klovnia ja miten Hollywood-elokuvissa näkyneet kauhuklovnit vaikuttavat sairaalaklovnin työhön.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut