Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuoret aikuiset ovat rokotekattavuuden murheenkryyni – Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kunnat yrittävät kannustaa piikin ottoon, abiturientteja suositellaan aikaistamaan tehosteannostaan

Neljäsosa KSSHP:n alueen nuorista aikuisista on yhä rokottamatta. Agata Anttonen
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Koronarokotekoordinaatioryhmä eli tuttavallisemmin koronanyrkki kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) rokotekattavuus notkahtaa vain yhden ikäryhmän kohdalla. Tämä on 25-34-vuotiaat nuoret aikuiset.

– Nuorten aikuisten on ollut mahdollista hankkia rokote jo kesästä asti, mutta neljäsosa alueen nuorista aikuisista on yhä rokottamatta, KSSHP:n tiedotteessa kerrotaan.

KSSHP:n alueen kunnat aikovat järjestää lähiviikkoina mahdollisimman helppoja tapoja ottaa rokote. Näitä voivat olla esimerkiksi ajanvarauksettomien rokotuspäivien toteuttaminen ja pop up -rokotuspisteiden pystyttäminen.

Tehosterokotuksen eli koronarokotteen toisen annoksen aikaistamiseen saattaa tarjoutua mahdollisuuksia, jos kunnalla on ylimääräisiä rokotteita.

Koronanyrkki suosittelee abiturientteja aikaistamaan tehosteannostaan, jotta he voivat välttää karanteenin tai sairastumisen syksyn ylioppilaskirjoitusten aikana.

Koronanyrkki totesi torstaisessa kokouksessaan, että KSSHP:n rokotekattavuus on hyvä. Ensimmäisen rokoteannoksen ovat saaneet pääsääntöisesti kaikki, jotka sen ovat halunneet.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut