Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtakunnallinen digitukiviikko käynnissä, tarjolla myös apua Keskisuomalaisen digipalvelujen käyttöön – katso aikataulut ja paikat

Maanantaina 30. elokuuta aloitettiin valtakunnallinen digitukiviikko, jonka aikana Keski-Suomen digitukihanke, Digivireä Keski-Suomi -hanke ja Keskisuomalainen järjestävät tapahtumia eri puolella Keski-Suomea.

Suomi sähköistyy hurjaa vauhtia. Korona-aika on kiihdyttänyt palveluiden siirtymistä verkkoon. Digitaidoista on tullut tärkeä kansalaistaito, joita ilman itsenäinen asiointi on haasteellista.

Avuksi muuttuvaan maailmaan tarvitaan laadukasta digitukea, millä tarkoitetaan opastusta laitteiden tai sähköisten palveluiden käyttöön.

Digitukea tarjoaa yhteiskunnassa moni eri taho, kuten kunnat, kirjastot, pankit, yhdistykset ja oppilaitokset. Nämä palvelut eivät kuitenkaan ole kaikille tuttuja, eikä niitä osata hyödyntää. Digitukiviikko haluaa selkeyttää tätä kenttää ja tuoda ihmiset palveluiden äärelle.

Valtakunnallista digitukityötä koordinoi Digi- ja väestötietovirasto. Hanke saa rahoituksensa valtiovarainministeriöstä.