Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Wc-kävijät ovat kohdanneet Keski-Suomessakin ikäviä rottayllätyksiä pöntössä – "Rotat ovat siellä, missä on ihmisiä", kertoo Anticimexin Timo Kääriäinen Radio Keskisuomalaisessa

Timo Kääriäinen. Radio Keskisuomalainen

Keskisuomalainen

Tuholaistorjuntayritys Anticimexin Timo Kääriäinen kertoo, että Jyväskylän postinumeroiden alla on yksi jyrsijätyö päivää kohden. Hänen mukaansa positiivista kehitystä viimeisen kymmenen vuoden aikana tuholaistorjunnassa on tapahtunut, sillä jyrsijämyrkkyjä ei oikeastaan enää käytetä ja tämä mahdollistaa turvallisemman elinympäristön.

– Mistä itse myös tykkään, että ihmiset ovat entistä valveutuneempia kertomaan poikkeamista, Kääriäinen kertoo.

Kääriäinen mukaan rottaongelmaa on kaikkialla. Talon iällä tai asuinalueella ei ole merkitystä.

– Rotat ovat siellä, missä on ihmisiä, Kääriäinen toteaa.

Kuuntele podcastista, mitä ongelmia rotat ihmisasutuksen läheisyydessä aiheuttavat, mistä tietää jos rottia vilisee oman talon rakenteissa ja miten voi parhaiten ennaltaehkäistä rottaongelmaa.

Kääriäinen kertoo, että Keski-Suomessakin on käynyt tapauksia, joissa vessassakävijä on kohdannut pöntössään rottayllätyksen.

Jyväskylän rottaongelma on pahenemaan päin, tietyt alueet korostuvat – kokeneella tuholaistorjujalla on muutama vinkki, joilla jokainen voi ehkäistä siimahäntien pesiytymistä omaan pihapiiriin

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut