Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomen koronaluvut kasvoivat ainoastaan Jyväskylässä – maakunnan ilmaantuvuusluku jatkaa edelleen selkeässä laskusuunnassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi Keski-Suomeen tiistaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki uudet tautitapaukset raportoitiin Jyväskylässä, jossa on todettu pandemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 2 584 koronatartuntaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on tilastoitu viime keväästä lähtien yhteensä 3 394 varmistettua tautitapausta.

Uusien koronatapausten vähäinen määrä näkyy myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronailmaantuvuusluvussa, joka jatkaa edelleen laskusuunnassa.

Tiistain lukema oli tasan 49, kun se oli maanantaina 54,9 ja sunnuntaina 60,1. Vielä perjantaina ilmaantuvuusluku oli 80,2. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa THL raportoi 617 uutta koronatapausta.

THL:n rokotusrekisterin mukaan ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 183 085 henkilöä ja toisen annoksen 115 149 henkilöä.