Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Toistaiseksi viikon rauhallisin koronapäivä Keski-Suomessa – ainoa osuma Jyväskylään

Keski-Suomessa oli jälleen rauhallinen päivä koronatartuntojen suhteen. Iida Mulari
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Keski-Suomessa oli jälleen rauhallinen päivä koronatartuntojen suhteen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi perjantaina maakunnassa yhdestä uudesta koronatartunnasta.

Tartunta tilastoitiin Jyväskylään. Muualla sairaanhoitopiirissä tai maakunnassa ei raportoitu uusista tartunnoista.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu epidemian alusta alkaen nyt 3405 tartuntaa. Niistä 2591 on raportoitu Jyväskylään.

Tänään sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku oli 37,6, kun eilen torstaina se oli 39,9. Lukema on laskenut tasaisesti koko viikon. Maanantaina se oli 54,9.

Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti. Tätä edeltävällä kahden viikon tarkasteluajanjaksolla ilmaantuvuusluku oli sairaanhoitopiirissä 117,79.

Koko maassa raportoitiin 561 uutta koronatartuntaa. Kahden viikon aikana on raportoitu 8 325 tartuntaa, mikä on 1 729 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

THL:n rokoterekisterin mukaan koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 184 164 henkeä. Toista annosta on annettu 120 314 kappaletta.

Rokotekattavuus on sairaanhoitopiirissä ensimmäisessä annoksessa 72,4 prosenttia ja toisessa annoksessa 47,4 prosenttia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut