Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän terveysasemien puhelinsumaa ei ole saatu purettua – kyky hoitaa muita kuin korona-asioita vakavasti häiriintynyt

Tilannetta vaikeuttaa myös, että osa soittopyynnön jättäjistä soittaa uudelleen ja jättää lisää takaisinsoittopyyntöjä. Toni Tervo
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jyväskylän terveysasemien puhelinruuhka vaikuttaa nyt erityisesti takaisinsoittoihin, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Kaikkiin esimerkiksi perjantaina jätettyihin soittopyyntöihin ei pystytä vastaamaan ennen viikonloppua. Osa soitoista siirtyy ensi viikolle.

Takaisinsoittoa odottelevan ohjataan ottamaan kiireellisissä asioissa ja olonsa sitä edellyttäessä yhteyttä päivystysapuun p. 116 117 tai tarvittaessa hätänumeroon.

Kaupungin mukaan puhelusumaa on yritetty purkaa lisävuoroja ja ylitöitä tekemällä.

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluiden nykyinen henkilöstö ei ole kuitenkaan koronapandemiaan liittyvien lisätehtävien takia siihen pystynyt.

Terveysasemille pyritään jatkuvasti myös rekrytoimaan uutta henkilöstöä ja järjestelemään ei-kiireellisiä tehtäviä.

Tilannetta vaikeuttaa myös, että osa soittopyynnön jättäjistä soittaa uudelleen ja jättää lisää takaisinsoittopyyntöjä terveydenhuollon eri numeroihin, mikä kuormittaa useita vastaajia.

Syysflunssakauden alkaessa myös oirearvioinnissa on tavallista pidempi jono.

Jyväskylän terveysasemien kyky ja resurssit hoitaa muita kuin korona-asioita ovat tällä hetkellä kaupungin tiedotteen mukaan vakavasti häiriintyneet. Tästä syystä asiakkaiden yhteydenottoja toivotaan toistaiseksi vain kiireellisissä sairauden hoitoon liittyvissä asioissa.

Tällä hetkellä on aktivoiduttu ottamaan yhteyttä koronatodistuksen saamiseksi. Terveydenhuollosta muistutetaan, että koronatodistuksen tarvitsee toistaiseksi vain sellainen henkilö, joka suuntaa lähiviikkoina ulkomaanmatkalle. Todistus löytyy Omakannasta.

Reseptit kannattaa uusia itse Omakannan kautta tai apteekin palveluja käyttäen. Mielen ja arjen haasteissa käytettävissä ovat käytettävissä ilman ajanvaraussoittoa esimerkiksi täällä mainitut palvelut.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut