Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mahdollisia korona-altistumisia Keuruun ala-asteella sekä Haapamäen Yhteiskoululla ja päiväkodissa – ainakin yksi luokallinen karanteenissa

Keuruun kaupungin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on viime päivinä määrätty useita oppilaita ja lapsia karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Kunta tiedotti asiasta perjantaina.

Altistumiset ovat tapahtuneet Keuruun sivistysjohtaja Marika Savukosken mukaan Keuruun ala-asteella, Haapamäen Yhteiskoululla ja Haapamäen päiväkodissa.

– Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet alkuviikosta – maanantain ja tiistain tienoilla, Savukoski kertoi.

Karanteeniin on asetettu Keuruun ala-asteelta yksi luokka. Lopullinen altistuneiden määrä tarkentunee viikonlopun aikana, kun koronatesteissä käyneiden tulokset selviävät. Savukosken mukaan erityisesti Haapamäen osalta tilanne vielä elää.

Karanteeniin määrättyihin oppilaisiin ja lasten perheisiin on otettu terveysviranomaisten toimesta yhteyttä ja annettu heille ohjeet karanteenista. Karanteeni koskee vain niitä lapsia ja oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle.

Koulut tiedottavat huoltajille Wilman kautta karanteeniajan opiskelutavoista ja kouluruokailujen järjestämisestä.