Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Rauhallisen koronaviikon viimeisenä päivänä Keski-Suomeen viisi uutta tartuntaa – päivän tilastoissa mahdollisesti mukana myös perjantain lukuja

Rauhallinen koronaviikon viimeisenä päivänä Keski-Suomeen viisi uutta tartuntaa. Mostphotos

Emmi Julkunen, STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi sunnuntaina Keski-Suomeen yhteensä viisi uutta koronatartuntaa. Suurin osa päivän tartunnoista tilastoitiin Keuruulle, jossa niitä oli 3. Lisäksi Jyväskylän ja Äänekosken tilastot kasvoivat yhdellä uudella tartunnalla.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu epidemian alusta alkaen nyt 3 414 tartuntaa. Niistä 2 596 on raportoitu Jyväskylään.

Tänään sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku oli 30,5, kun eilen lauantaina se oli 34,8. Ilmaantuvuusluku on ropissut alas pitkin viikkoa. Maanantaina se oli 54,9.

Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti. Edellisellä kahden viikon seurantajaksolla ilmaantuvuusluku oli 111,87.

Koko Suomessa on tänään raportoitu 910 uutta koronatartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8 132 tartuntaa, mikä on 1 637 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tämän päivän tartuntaluku pitää sisällään myös perjantaina raportoituja tartuntoja, jotka eivät olleet eilisessä luvussa mukana. THL kertoi eilen virheellisen tartuntaluvun tietojärjestelmänsä laskenta-ajon myöhästymisen takia.

THL:n rokoterekisterin mukaan koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 184 705 henkeä. Toista annosta on annettu 124 800 kappaletta.

Rokotekattavuus on sairaanhoitopiirissä ensimmäisessä annoksessa 72,6 prosenttia ja toisessa annoksessa 49,2 prosenttia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut