Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Aleksandra Lemken valokuvanäyttelyyn ehtii vielä tutustua

Johanna Marttinen

Monikulttuurikeskus Glorian syksyn taidetarjonnan avasi valokuvanäyttely Meistä – About Us, jossa on esillä Aleksandra Lemken valokuvia etnisiin vähemmistöihin kuuluvista ja rodullistetuista LHBTIQ+-ihmisistä Suomessa.

Näyttelyn avajaiset pidettiin 16.8. Mataran autokatoksessa, avaussanat lausui kansanedustaja Bella Forsgrén. Upeita valokuvia voi tulla katsomaan Mataran aulaan 17.9. asti. Kuvassa näyttelyä ihailee Gloria Lapitan.

Kuvien tavoitteena on voimauttaa ja tuoda näkyviin sateenkaari-ihmisten tarinoita. Avajaisten yhteydessä Gloria ja Jyväskylän Seta järjestivät paneelikeskustelun teemalla Oikeus olla. Keskustelu keskittyi kahden Setan jäsenen oman identiteetin kehittymisen prosessiin. Keskustelulla tuotiin esille sateenkaariyhteisön moninaisuutta ja jokaisen oikeutta omaan kokemukseensa. Me kaikki voimme kokea saman tilanteen eri tavoin.

Avajaisissa oli lämmin tunnelma. Ihmiset viihtyivät nauttien valokuvista ja keskustelusta mustikkaista smoothieta siemaillen. Kuin tilauksesta taivaalle ilmestyi sateenkaari.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut