Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tänään juhlitaan lukemista – Read Hour Live näytetään Youtubessa kello 10 alkaen

Musiikkivieraana Red Hour Livessa on rap-artisti Yeboyah.
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Kolmatta kertaa järjestettävää Lasten ja nuorten säätiön Read Hour -kampanjaa on vietetty 1.–8.9.

Kampanja huipentuu YK:n lukutaitopäivänä tänään keskiviikkona 8.9. kello 19 vietettävään koko Suomen yhteiseen lukutuntiin.

Read Houria vietetään tänä vuonna myös Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Virossa ja Islannissa.

Suomessa ainakin yli 19 000 nuorta osallistuu ensimmäistä kertaa koulujen yhteiseen Read Hour Live -virtuaalijuhlaan. Tapahtuma on suunnattu yläkouluille ja alakoulujen ylimmille luokille. Lähetys näytetään Youtubessa kello 10–11.

Read Hour Liven juontavat tanssija ja somevaikuttaja Leevi Lehtonen ja näyttelijä Christoffer Strandberg. Musiikkivieraana on rap-artisti Yeboyah. Näyttelijä Krista Kosonen vierailee lähetyksessä ja lukee ääneen Maailma 2050 -kirjoituskilpailun voittajatekstejä.

Kirjailijavieraina lähetyksessä ovat Max Seeck ja Veera Ojola. Ohjelmassa on lisäksi nuorten tekemää ohjelmaa ja yllätyksiä.

Livelähetyksen katsojat pääsevät äänestämään lähetyksen aikana Read Hour -palkinnon saajan. Palkinto jaetaan teosta, joka on innostanut nuoria lukemaan viimeisen vuoden aikana.

Lukutaitoa on myös kyky tunnistaa tiedon luotettavuus

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut