Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Paikalliset puuskat kaatoivat puita ympäri maakuntaa

Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Paikalliset tuulenpuuskat aiheuttivat maanantaina useita vahingontorjuntatehtäviä Keski-Suomen pelastuslaitokselle. Puita raivattiin lähinnä teiden päältä ympäri maakuntaa.

Myrskyrintama pyyhkäisi Keski-Suomen yli päivällä ja ensimmäiset tuhot nähtiin maakunnan pohjoisosissa. Saarijärvellä Viitasaarentiellä puu oli kaatunut tien yli ja samalla valopylvään kaapelit repeytyivät maasta. Pelastuslaitos raivasi puoli kolmen aikoihin puun ja tiedotti Saarijärven teknilliselle päivystykselle ongelmasta. Lähtiessään se merkkasi alueen nauhalla.

Suunnilleen samoihin aikoihin Viitasaarella Kokkolantiellä kuusipuu oli kaatua ajoradalle. Pelastuslaitos saapui kohteeseen kolmen aikoihin ja ohjasi liikennettä noin viiden minuutin ajan samalla, kun kuusi kaadettiin ja raivattiin pois. Niin ikään Laukaassa Korkeakoskentiellä ilmoitettiin pelastuslaitokselle kaatuneesta puusta. Yksittäinen siviili oli sahoineen kuitenkin raivannut puun jo pois ennen yksikön saapumista paikalle.

Puuskien jäljistä satoi lisää ilmoituksia maanantai-iltana. Pelastuslaitos kävi korjaamassa teille kaatuneita puita muun muassa Hankasalmen Ruokoniemen pururadalta, Jämsässä Tervasmäentieltä sekä Laukaassa Lankamaalla. Yksittäinen puu raivattiin myös Äänekoskella autotallin päältä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut