Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Moottoritien rakentaminen saavutti Kirrin – alueen liikennejärjestelyihin rajuja muutoksia

Kirrin kallioleikkaus on tällä hetkellä Suomen suurin. Seinämää louhitaan vielä muutamalla pienemmällä räjäytyksellä. Timo Mustalampi
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Uuden moottoritien rakentaminen on edennyt Jyväskylän Kirrin kohdalla vaiheeseen, jossa aloitetaan vanhan ja uuden valtatie 4:n liitoskohdan rakentamisen valmistelutyöt. Sen vuoksi alueen liikennejärjestelyt muuttuvat välittömästi, tiedottaa Väylävirasto.

Rakennustöiden ensimmäisessä vaiheessa ajorata kavennetaan kaksikaistaisesta yksikaistaiseksi ja liikenne ohjataan välikaistan yli itäpuolen ajoradalle Kirrin eritasoliittymän ja Alvajärven risteyssillan välillä Oulun suuntaan.

Liikennejärjestelyt ovat voimassa 22.9.2021 asti. Työvaiheessa rakennetaan keskikaistan ylityskohdat. Työmaa-alueella nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa. Ajokaistat on erotettu toisistaan lamelleilla.

Ensimmäisen vaiheen liikennejärjestelyt ovat voimassa 22.9.2021 asti. Väylävirasto

Viikolla 38 eli 20. päivä alkavalla viikolla käynnistyy liitosrakenteiden valmisteleminen vanhan ja uuden tielinjauksen kohdalla. Liikennettä siirretään ajoratojen välillä siten, että kohdassa on käytössä yksi ajokaista etelään ja yksi ajokaista pohjoiseen.

Ensimmäisessä liikenteen siirrossa etelään eli Jyväskylän suuntaan menevä liikenne siirtyy pohjoiseen menevälle ajoradalle. Järjestely on voimassa noin kuukauden alkaen 23.9.

Toisessa liikenteen siirrossa pohjoiseen eli Oulun suuntaan menevä liikenne siirtyy etelään menevälle ajoradalle. Järjestely on voimassa lokakuun lopusta vuoden 2021 loppuun asti.

Kirrin eritasoliittymästä rampilta tielle etelän suuntaan liittyville tulee väistämisvelvollisuus. Työmaa-alueella nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Vaiheen kaksi liikennejärjestelyt ovat voimassa alkaen 23.9.2021. Väylävirasto

Valtatien 4 parannetaan moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Moottoritie ja poikittaiset väylät valmistuvat ja otetaan liikenteelle kesäkuuhun 2022 mennessä.

Valtatien rakentaminen tiejaksolla moottoritieksi alkoi toukokuussa 2019. Kyseessä on 142 miljoonan euron hanke.

Kirri–Tikkakoski-jättihanke on jopa 22 viikkoa aikatauluaan edellä – Väyläviraston Sami Honkanen nostaa esiin kaksi isoa onnistumista moottoritien rakentamisessa

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut