Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen (vas.) ja Keski-Suomen ely-keskuksen Jari Mikkonen tutkivat Kirrinkallion leikkausta. Esa Jokinen

Moottoritien rakentaminen Kirrinkallion läpi vaikutti aluksi liki mahdottomalta, mutta nyt jättihanke on valmistumassa etuajassa – Kirri–Vehniä-työmaalla on huhkittu hurjalla tahdilla ja välillä väiteltykin suu vaahdossa

Jättimäinen Kirri-Vehniä-työmaa pitää sisällään valtavia maamassoja, millintarkkaa mittaamista ja teräksenkovia ammattilaisia.

Esa Jokinen

Esa Jokinen

Hajanaisia muistikuvia: Puolisen kilometriä Kirristä pohjoiseen joku metalliaisa keskellä pimeää tietä viiden ruuhkassa, ja sen harmaan Ladan molemmista oikeanpuolen renkaista kumit ja vanteet pilalle. Makkarajoen silta jäässä jossain syyskohmeessa, kaverin auto pyörähtää akselinsa ympäri niin, että perä on menosuuntaan juuri, kun rekka tulee vastaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja