Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Kun ihminen kuolee, läheisten setvittävänä voi olla melkoinen digitaalinen sotku salasanoineen ja käyttäjätileineen – mikä avuksi?

Eija Mansikkamäki Radio Keskisuomalainen

Keskisuomalainen

Nykyään itse kullakin meistä voi olla kymmeniä tai jopa satoja käyttäjätilejä sekä salasanoja erilaisissa digitaalisissa palveluissa. Tyypillisiä ovat esimerkiksi sähköpostit, erilaiset suoratoistopalvelut, liittymät ja muut arkeen liittyvät sopimukset, veikkaus- ja pelitilit sekä sijoitukset tai talletukset. Tulevaisuudessa määrä todennäköisesti lisääntyy entisestään.

Tietoturvallisista syistä käyttäjänimiä ja salasanoja ei välttämättä ole missään, josta kukaan läheinenkään niihin pääsisi käsiksi. Kun ihminen sitten joskus kuolee, sukulaisilla voi olla melkoinen selvitystyö päästäkseen kärryille kaikista sopimuksista, käyttäjätileistä ja rahavirroista. Mikä avuksi?

Henri Berg keskusteli aiheesta toimittaja-kirjailija Eija Mansikkamäen kanssa Radio Keskisuomalaisen haastattelussa. Mansikkamäki on käsitellyt aihetta kirjassaan Kuoleman jälkeen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut