Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pullopommeja räjäytetty Vaajakoskella ja Muuramessa – poliisi varoittaa alaikäisten vaarallisesta some-haasteesta

Näin pahaa jälkeä pullopommi voi tehdä asfaltille. Sirpa Möller

Heli Paananen

Poliisi varoittaa sosiaalisessa mediassa leviävästä vaarallisesta haasteesta, jossa räjäytellään muovipulloja. Ilmiö on havaittu eri puolilla maata – myös Keski-Suomessa. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo saaneensa kesäkuusta lähtien lukuisia ilmoituksia niin sanottujen pullopommien räjäyttämisestä.

Esimerkiksi kesäkuussa pullopommilla räjäytettiin postilaatikko Muuramessa ja syyskuussa pullopommi räjäytettiin Jyväskylän Vaajakoskella sijaitsevan päiväkodin pihassa sijaitsevassa leikkikatoksessa. Poliisin mukaan räjäytyksen aikaan päiväkodissa ei ollut lapsia.

Asialla epäillään olevan alaikäisten lasten. Haasteessa kyse on siitä, että muovipulloihin laitetaan räjähdyksen aikaansaamiseksi erilaisia keskenään reagoivia aineita, räjähdys kuvataan ja video jaetaan sosiaalisessa mediassa.

Poliisi muistuttaa, että räjähdykseen liittyy aina henkilövahinkojen vaara ja suuri riski on saada myös kemikaaliroiskeista vakavia iho- tai silmävaurioita.

Rikosylikonstaapeli Mikko Pitkänen vetoaa vanhempiin, jotta kotona keskusteltaisiin asiasta lasten kanssa henkilö- ja omaisuusvahinkojen välttämiseksi. Vaikka alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan, on hän lähtökohtaisesti korvausvastuussa aiheuttamistaan vahingoista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut