Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronanyrkki: Keski-Suomi pysyy perustasolla – tautia ilmennyt etenkin nuorilla aikuisilla, tartunnat peräisin baareista ja ravintoloista

Rokotekattavuuden laajeneminen oli koronanyrkin mukaan yksi syyt perustasolla pysymiseen. Agata Anttonen

Eetu Kokkinen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue pysyy koronaepidemian perustasolla, totesi sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli Koronanyrkki kokouksessaan maanantaina.

Kokouksessa todettiin ilmaantuvuusluvun nousseen viime viikkoina Keski-Suomessa, mutta jäljityksen toimivuus ja sairaalakuormituksen vähäisyys pitävät alueen perustasolla. Johtoryhmän mukaan jäljityksen onnistuminen ja sairaalakuormituksen määrä ovat ilmaantuvuuslukua tärkeämmät mittarit epidemiatilannetta arvioidessa. Koronanyrkki huomioi myös alueen laajentuneen rokotekattavuuden syyksi pitää sairaanhoitopiiri perustasolla.

Viime viikkoina ilmenneet koronatartunnat ovat koronanyrkin mukaan ilmenneet etenkin sosiaalisesti aktiivisilla nuorilla aikuisilla, joiden tartunnoista suurin osa on peräisin baareista ja ravintoloista. Alle 35-vuotiaiden osalta 80 prosentin rokotuskattavuuteen on vielä matkaa, ja koronanyrkki muistuttaakin, että matalan kynnyksen rokotuspaikoissa on hyvin rokotteita tarjolla kaikilla halukkaille.

Maskisuositus Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella pysyy ennallaan siihen asti, että Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tarkentavat maskisuositusohjeistusta. Koronanyrkki muistuttaa, että maskien käyttö vaikuttaa karanteenimääräyksiin vähentämällä altistuneiden määrää.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut