Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Piispaehdokkaat kohtasivat Jyväskylässä – suora lähetys vaalipaneelista Kuokkalan kirkosta on päättynyt

Lapuan piispanvaalissa ehdolla ovat vasemmalta alkaen Jouko Ala-Prinkkilä, Jukka Jämsen, Terhi Kaira ja Matti Salomäki.
Satu Kakkori

Satu Kakkori

Kuokkalan kirkossa järjestetään tänään piispanvaaliehdokkaiden vaalikeskustelu. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on jo päättynyt, mutta keskustelu lähetetään suoratoistona kello 18 alkaen. Voit seurata suoraa lähetystä vaalitentistä tässä jutussa.

Lapuan hiippakunnan uudeksi piispaksi ovat ehdolla lääninrovasti Jouko Ala-Prinkkilä, 60, rovasti Jukka Jämsén, 57, hiippakuntadekaani Terhi Kaira, 48, sekä tuomiorovasti Matti Salomäki, 52.

Piispanvaali toimitetaan tiistaina 2. marraskuuta. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Vaalissa on noin 950 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita.

Kuokkalan kirkon tilaisuuden juontaa kirkon viestintäjohtaja Eeva-Kaisa Heikura. Toinen vaalikeskustelu järjestetään Vaasassa Mustasaaren kirkossa 12. lokakuuta.

Lapuan hiippakuntaan kuuluvat Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakuntien seurakunnat sekä Pohjanmaan maakunnan enemmistöltään suomenkieliset seurakunnat.

Lapuan hiippakunnan piispaksi pyrkii yksi nainen ja kolme miestä – kirkon sisällä toimivat vaikuttajat paljastavat Keskisuomalaiselle, millaisia ehdokkaat ovat arvoiltaan

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut