Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Leidit vievät taiteen kohtaamisen ihmisten luo

Leena Hänninen

Iloinen puheensorina maskien takaa täytti Taidemuseon aulan, kun Ruska-ystäviä kokoontui 27.8. tutustumaan Leidien taidenäyttelyyn. Taiteilijat opastivat meitä vertaisryhmänsä saloihin. Ryhmä on toiminut jo 15 vuotta. Tämä on vapaaehtoistoimintaa korostava joukko, joka kokoontuu ilolla yhteen, maalaa ja leikkii väreillä.

Leidit vievät taiteen kohtaamisen niin ikäihmisten kuin muistisairaiden tai maahanmuuttajien luo. Aikoinaan toiminta alkoi projektilla ”Taidetta pitkään ikään”.

Leidit osallistuivat pian LUMO-2007 -näyttelyyn omana ryhmänä. Tuottoisilla Leideillä on ollut näyttelyjä muun muassa keskussairaalan aulassa, kirjastolla ja Korson kirkossa.

Työt ovat kauniita, herkkiä ja puhuttelevia. Joukossa oli runojakin. Olipa mukana yksi patsaskin, Totin muovaama nukkuva hahmo, ”Siivetön enkeli”. Toivottavasti tällaista osallistavaa taidetta saadaan nähdä ja kokea lisää. Kuvassa oik. Leidit Maisa Ulvinen, Ilse Saares, Liisa Kirveskangas ja Totti Lundstedt.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut